61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, vatandaşların otopark ihtiyacını gidermek için uygulamaya soktuğu TRAPARK’lara yeni yılla birlikte zam yapıldı. Bulunduğu bölgeye göre otopark ücretlerine 1 lira ila 2 lira arasında değişen zamların yapıldığı görüldü. 
Zamlarla birlikte TRAPARK’larda bulunan tabelalar da değişti. 
Ancak değişen tabelalarda dikkat çeken bir başka nokta ise kimi yerde 10 dakika, kimi yerde 15, kimi yerde de 20 dakikaya kadar çıkan ücretsiz otopark uygulamasının yer almadığı görüldü. 

1 ŞUBAT’TAN İTİBAREN ZAM YAPILDI

Yeni tabelalar direkt fiyat tarifesi ile başlarken bu durum vatandaşlar arasında da ücretsiz uygulamasının, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldığı şeklinde yorumlandı. 
Hem fiyatlara zam yapılması, hem ücretsiz uygulamasının kaldırıldığı şeklinde yorumda bulunan vatandaşlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi. Yapılan yorumlarda diğer büyükşehirlerle, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin fiyat tarifelerine vurgu yapıldı. 
TRAPARK’ları işleten Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinden TRABİTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gül, 1 Şubat’tan itibaren zam yapıldığını doğruladı. 

TEBALADA YOK, AMA ÜCRETSİZ UYGULAMASI DEVAM EDİYOR!

Zammın yerine göre 1 ile 2 lira arasında değişen fiyatlarla yapıldığını ifade eeden Gül, belli dakikalar için ücretsiz uygulamasının ise devam ettiğini söyledi.  Belli dakikalar için ücretsiz ibaresinin neden tabelalardan kaldırıldığı şeklindeki soruya ise Gül, bu ibarenin karmaşa yarattığını söyledi. Vatandaşların belli dakikalar için ücretsiz ibaresi nedeniyle görevlilere  ’15 dakika olmaz mı?’, “20 dakika olmaz mı” şeklinde serzenişte bulunduğunu bu nedenle de karşıma yaşandığını söyledi. Bu karmaşayı kaldırmak için, tabelalara bu ibareyi koymadıklarını söyleyen Gül, ancak belli dakikalar için ücretsiz uygulamasının devam ettiğin söyledi.