61SAAT HABER SERVİSİ - 
Şirket Yönetim kurulu başkanları, belediye şirketlerinin kısa çalışma ödeneğine başvurduklarını belirterek ‘Evet kısa çalışma ödeneğine başvurarak, esnek çalıştırdığımız veya çalışmayan şirket elemanlarının en azından İş-Kur’dan destek almasını sağlamayı amaçladık.


Fakat İş-Kur’un para yatırma işlemi maaş gününe kadar gerçekleşmeyince bizde işçiler mağdur olmasın diye onların hakkı olan maaşlarını hesaplarına yatırdık.
Fakat biz maaş yatırdıktan hemen sonra İş-Kur da çalışanlarımızın hesabına kısa çalışma ödeneği olarak para yatırdı. 


Bizde İş-Kur’un ödemiş olduğu parayı zaten mağdur olmasınlar diye önceden hesaplarına yatırmış olduğumuz için o miktarları şirket hesabına geri iade istedik. 
Kesinlikle burada çalışanlarımızın hiçbir hak kaybı olmamıştır. Sadece fazladan para alanların aldıkları para geri istenmiştir.   


Hatta bazı şirketlerimizde kısa çalışma ödeneğine başvurmamıza rağmen o şirket çalışanlarını çalıştırmak zorunda kaldık ve maaşlarını belediye tarafından tam ödedik. 
Hal böyle olunca da, esnek çalışma talebini o işçiler için geri çektik ve maaşlarını tam olarak bizler yatırdık.


Fakat resmi yazışmaların zaman alması nedeniyle bu süre içinde de bizim maaşlarını tam yatırdığımız çalışanlara ekstra maaşlarının üzerine İş-Kur tarafından bir ödeme yapıldı. 
Zaten biz tam maaş ödediğimiz için bu kişilere yatan parayı devlete iade etmek üzere geri istedik.

Yani çalışana eksik bir ödeme hak ettiğinden az veya fazla bir ödeme asla söz konusu olmamıştır. Varsa hak ettiğinden az veya fazla ödeme alan müracaat etsin inceleyelim. 
Bazı şirketlerimiz SGK’ya olan borçları nedeniyle, çalışanlardan geri alınan fazla paralarla bu mahsuplaşmayı gerçekleştirdi. 


SGK’ya borcu olmayan şirketlerimiz ise İş-Kur adına ödeme yapmış olduğu için parayı şirket hesabına aktardı. 
Biz bu işleri yaparken her adımda ilgili mevzuatları Ankara’da işin başındaki isimlerle görüşerek yaptık. Kesinlikle ne kamunun ne de çalışanlarımızın bir zararı bi kaybı olmasına asla müsade etmeyiz’ ifadelerini kullandılar.