61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi başında 2 flaş atamayı duyurdu. Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine Ahmet Adanur’un resmen atandığını açıkladı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantıları bugün başladı. Meclis başlangıcında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 2 resmi atamayı bugün meclis üyelerine duyurdu. 
TİSKİ Genel Müdürlüğünü vekaleten yürüten Ali Tekataş’ın, resmen atandığını açıklayan Zorluoğlu, “TİSKİ Genel Müdürlüğüne, İl Bank Bölge Müdürü olarak ve VASKİ’de beraber çalıştığım Elazığlı bir arkadaşımız Ali Tekataş atandı. Meclisin ilgili kanuni çerçevesinde bilgilendirme zarurete var. Şehrimiz için hayırlı olsun” dedi. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine de Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur’un resmen atandığını açıklayan Zorluoğlu, “Bafra’da kaymakamlık yapan daha önce Cizre’de hem Kaymakam hem de kayyum belediye başkanı olarak görev yapmış benim yakinen tanıdığım genç bir meslektaşımız becerikli bir arkadaşımız, Ahmet Adanur Trabzon Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri olarak atanmıştır. Belediyemiz için ve Trabzon için olumlu adım olmuştur” dedi.

Samsun'un Bafra ilçesinde kaymakam olan Ahmet Adanur'u ilk kez 61saat aylar öncesinde duyurmuştu.

AHMET ADANUR KİMDİR ?

İçişleri Bakanlığının 2017/345 sayılı Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi ile yılında Cizre Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliğinden Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına getirilmişti. Kaymakam Adanur’un 2016 yılında 11 Polisimizin şehit olduğu hain terör saldırısında yaralanmıştı.  Adanur ,Trabzon’un Yomra İlçesi doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Trabzon’da, yüksek öğrenimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Askerlik görevini 2001 yılında Ağrı ilinde yedek subay olarak yaptı. Ahmet Adanur; 2005 yılında Denizli’de Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kaymakam Adanur; 2015 - 2017 yılları arasında Cizre Kaymakamlığı görevinde bulunmuş ve İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kayyum atama kararı sonucunda 11 Eylül 2016 tarihinden itibaren de aynı zamanda Cizre Belediye Başkanvekili olarak da görev yapmıştı. Kaymakam Adanur; İçişleri Bakanlığının 2017/345 sayılı Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi ile yılında Cizre Kaymakamlığı ve Belediye Başkanvekilliği'nden Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına getirilmişti.Adanur Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atandı. 

ALİ TEKATAŞ KİMDİR? 
1974 yılında Elazığ’da doğan Ali Tekataş lise eğitimini Elazığ Lisesi’nde tamamladı. Elazığ Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretmenlik Meslek Lisesi Programı, 1993-1998 yıllarında ise Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Tekataş, 2006 yılında Bilgisayar Ağları Temel eğitimi sertifikası ve hizmet içi eğitim seminerlerinde sunumlarda bulundu. Tekataş, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde TİSKİ'ye atandı. Tekataş evli ve 2 çocuk babasıdır.

ali tekataş ile ilgili görsel sonucu