61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2010 yılında yapılarak devralınan ve Hizmet Binasının çatısından su sızdırması tartışmaları da beraberinde getirdi. Çatının su sızdırılmasının önüne geçmek için bir çok yöntem denenirken son olarak bulunan izalosyan malzemesine de martılar musallat olunca bu işlemde işe yaramamıştı. Belediyenin yaptığı çalışma sonrasında buraya şap dökülmüş ve ardından yine aynı izolasyon malzemesi ile çözüm üretildi.

Konu dün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemine gelirken MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, bugün dikkat çeken açıklamalar yaptı. Çakıroğlu, “
Belediyeye ait çatıdaki problem ‘anlayış problemi ‘olup martı ile izahı mümkün değildir. 5 - 6 yılda iki kez çatıya müdahale etmek ve bunu belediye bütçesinden 400 bin TL ödemek sorumluluk sahibi yöneticilerin gözden geçirip sorulara halkın anlayacağı berraklıkta cevap vermeleri gerekir” dedi.

Çakıroğlu, şu şekilde devam etti? “5 yıl önceki teslimatta AVM çatısında sorun yaşanmazken belediye çatısındaki sorunları görmeyen sorumlular kimlerdir? Yapılan işin garantisi yok mudur İlk imalatı yapan şirket ile sonraki aynı şirket midir? Şifahen belgeye dayandırılmadan söylenen 400 bin rakamı olsa bile kamu kaynaklarını verimsiz kullanan sorumlular Hakkı'nda işlem yapılmışımdır yada yapılacak mı? Çatı alanı kan m2 dir hangi usule göre ihale edilmiştir. Tüm yetkililer sorumlular haklı da kuş mu suçludur?”