61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayıp toplantıları bugün gerçekleştirilen toplantı ile başladı. Toplantıya Başkanvekili Atilla Ataman başkanlık etti.

3 İLÇEYE İTFAİYE ARACI HİBE EDİLDİ
Meclis’te Maçka, Çarşıbaşı ve Araklı ilçelerine birer itfaiye aracı hibe edilmesi oylanarak kabul edildi.

GANİTA-FAROZ PROJESİNİN YANSIMALARI GÖRÜLDÜ
Ataman, “Ganita-Faroz sahil düzenlemesinin sokakta ciddi yansımalarını gördük. Şehirde yaşama sebeplerini artıracak bir projedir. Son günlerin moda meselesi 104 amiralin bildirisi. Emekli amiralin bildirisi sıfatı kullanılmasaydı gözardı edilebilirdi. Anacak darbe teşebbüsüdür bu yapılan. Vatandaş sıfatı değildir” dedi.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI ÖNEM GÖSTERMELİ
İyi Parti Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, “Turizm aktörleri bir araya gelerek Vali İsmail Ustoağlu’nu ziyaret etti ve taleplerini bildirdi. Recep Kızılcık turizmi artırmak için vatandaşların evleri bırakıp köylere çekilmesi ve evlerini turizme çevirmelerini söyledi. Geçen zaman içerisinde önlemler alınmadı ve geride kalındı. Geçtiğimiz günlerde faaliyeti gösteren turizmciler valilikten talepte bulundular. Haklı olduğunu düşünmüyorum. Konut alanları içerisindeki günlük kiralamalardan bahsetmiyorum. Binaları bu işe uygun olan ve emniyet ile bilgileri paylaşan, vergi ödeyen işletmeciler var. Tek sorunları plan üzerinden binalarının turizm alanı olmamasından dolayı ruhsat sorunları var. Pandemiden dolayı turizm hak ettiği payı alamıyor olabilir. İlçe belediye başkanlarımdan bu konuya hassasiyet göstermelerini öneriyorum” dedi.

TURİZMİ DESTEKLER NİTELİKTE ÇALIŞMAMIZ VAR
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şehrimizin son 10 yılında gelişme turizme dönük işleri kolaylaştırıcı ve destekleyici olmamız gereken bir anlayışın ürünü olarak Ortahisar’da merkezde bulunan konut alanlarında olmakla beraber bina tamamıyla beraber otel ve pansiyonlar var. Yasallığı konusunda sıkıntı var. Bir taraftan da bir binanın bir dairesi değil de 400 civarında tespit ettiğimiz yer var. Bu konuda Ortahisar Belediyesi olarak ya kesinlikle hukuka aykırıdır, ruhsatların iptali ile kapama gerekir. Veya Çevre Bakanlığının turizmi destekler nitelikte bunları aktif edecek bir mekanizma yapabilir miyiz bunun üzerinde de çalışıyoruz. Çalışma yeni başladı” dedi.