61Saat’in gündeme getirdiği Trabzon Bahçecik Cezaevinde hüküm yemeden önce doğum yapan bazı kadın mahkumların sütlerini cezaevinde bulunan lavabolara sağdıkları ve sağlıksız ortamda bu işlemi yapmak zorunda kaldıkları iddiaları üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı konu üzerine açıklama yaptı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada "Bilindiği üzere Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi İle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Tüzüğün "Hükümlünün bakıma muhtaç çocuklarının barındırılması" başlıklı 65. maddesine göre anneleri hükümlü olup da dışarıda korumasına bırakılacak kimsesi bulunmayan 0-6 yaş grubundaki çocuklar, annelerinin yanında kalabilirler. Ayrıca annesinin yanında kalan çocuklara, yaş, durum ve ihtiyaçlarına göre yiyecek ve içecek verilir.

Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu "N.I" nın yanında kalan 8 aylık bebek "H.O.I" bulunmaktadır. Bebek "H.O.I" ya beslenme, sağlık ve psiko-sosyal gelişimi yönünden her türlü destek verilmektedir. Ayrıca ilgili Kanunda annesinin yanında kalan çocuklar için oyun alanı oluşturulmuştur.  Tutuklu "N.I." vermiş olduğu dilekçede ceza infaz kurumunda sütünü lavaboya sağma gibi bir durum yaşamadığını belirtmiştir. “ ifadeleri yer aldı.