61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-

Trabzon Bahçecik Cezaevinde hüküm yemeden önce doğum yapan bazı kadın mahkumların sütlerini cezaevinde bulunan lavabolara sağdıkları ve sağlıksız ortamda bu işlemi yapmak zorunda kaldıkları iddiaları sosyal medyada tepkilere sebep oldu.

Yeni doğum yapmış kadınlarının çocuklarıyla görüştürülmediği, sütü olan annelerin ise  sütlerini sağmak zorunda kaldığı iddia edilirken CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen durumu insanlık dışı olarak nitelendirdi. 61saat’e açıklamalarda bulunan Pekşen "Konu benim kulağıma ulaştı. Doğruluğu konusunda henüz bir bilgim yok ama eğer doğruysa bu insanlık dışı bir olay. Çok acınacak iğrenç bir durum ben bu işin peşine düşeceğim. Cezaevine ulaşıp bu konunun takipçisi olacağım.” ifadelerini kullandı.

Trabzon İli ve İlçeleri Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Başkanı Tayfun Sezeroğlu ise yakın zamanda cezaevine gittiklerini ancak böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını belirtip “Doğum yapmış bir kadın çocuğunu emziremiyorsa sütün sağılması gerekiyor. Yoksa bu sancı yapar. Çocuk yanında olmayabilir, yeni doğmuştur, küvezdedir, sarılık olmuştur cezaevinden girip çıkma gibi  bir durum söz konusu olmadığından bu sancılanmanın önlenmesi için sütün sağılması gerekiyor. Ama ortada bir istismar söz konusu ise gerekli soruşturma elbet başlatılır.” dedi.

KONUYLA İLE İLGİLİ SAVCILIK ŞU AÇIKLAMALARA YER VERDİ; AÇIKLAMALARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN