61SAAT HABER SERVİSİ - Genel Başkan tartışmalarının yaşadığı CHP’de, parti için tartışmalar ve eleştiriler yükselmeye devam ediyor. Bu durumun son örneği ise Trabzon’da yaşandı. CHP Trabzon eski İl Başkanı Turgay Göngör, yayınladığı 5 maddelik bildiri ile mevcut Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve yönetimini hem eleştirdi hem de uyarılarda bulundu. 
CHP Trabzon İl Başkanı Uzun ve yönetiminin göreve gelişinin üzerinden 7 aylık bir süreç geçtiğini hatırlatan Güngör, “Bu süreç değerlendirildiğinde CHP Trabzon’da neler oluyor?” sorusunu sordu. 
Yazılı açıklamasında 5 maddelik uyarılar sıralayan Güngör, ilk olarak Milletvekili Genel Seçiminde yapılan eksik ve yanlışları sıralayarak başladı. Güngör,  “Bir genel seçim geçirdik. Milletvekili adaylarının belirlenmesi ve sıralama sürecinde İl Başkanlığı hiç müdahil olamamış, tüm inisiyatif Genel Merkez yönetimince kullanılmıştır. Adaylık sürecinde partililerimizin önü açılmamış, aday adayı olmalarını teşvik eden bir yapı oluşturulmamıştır. 

24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizin lokomotif gücü ortaya konulmamış, dar bir kadro öngörülmüş, yeterli ve gerekli çalışmalar yapılmamıştır. 

İl genelinde oylarımız 74 bin 400’lere kadar düşmüştür. 1 Kasım seçimlerine göre seçmen sayılarındaki artışa rağmen yüzde 2,5 oranında ve 3 bin 400 civarında oylarımız azalmıştır. Önceki yerel seçimlerde Trabzon Büyükşehir Başkanlığı’nda 115 bin oy aldığımızı tüm yöneticilerimize hatırlatmak istiyorum. Bu başarısızlıkların sorumlusu kimdir?” ifadelerini kullandı. 

DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI İŞLEVSİZLEŞTİRİLDİ
Danışma Kurulu Toplantılarının işlevsiz hale getirilmesini de eleştiren Güngör, “Artık danışma kurullarında üyelerimizin kendilerini özgürce ifade etme, eleştiri yapma hakları kullandırılmamaktadır. Ortahisar İlçe Danışma Kurulu toplantısında eski bir ilçe Başkanı’na ve önceki bir mahalle temsilcisine anlamsız gerekçelerle söz verilmemesi ve o toplantıda İl Başkanı’nın da bulunup müdahale etmemesi düşündürücüdür. 

Tüm bu iç sorunlarımızın konuşulacağı, tartışılacağı, 24 Haziran başarısızlığının değerlendirileceği danışma kurullarında üyelerimize taleplerine rağmen söz verilmemesi tıpkı AKP’nin baskıcı yönetim anlayışını ifade etmektedir. Söz verilmeyen arkadaşlarımızın sosyal medya ve basın üzerinden kendilerini ifade etmelerinden daha tabii ne olabilir ki?

Bu yolu izleyenler ise ya disipline verilmekte, tehdit edilmekte ve baskı altına alınmaktadırlar. İl Başkanlığınca örgütümüzde demokrasi, ifade özgürlüğü ve eleştiri mekanizmasının çalıştırılmaması doğru değildir” şeklinde kaydetti. 

“Mahalle temsilciliklerinin kapatılmasının açıklaması mümkün değildir” ifadeleriyle sözlerine devam eden Güngör, “Trabzon’un en büyük mahallesi, birçok ilçeden büyük Çukurçayır Mahallesi ile Yenicuma Mahalle temsilciliklerinin kapatılmasını anlamak mümkün değildir. Amaç nedir. Ne yapılmak istenmektedir?” dedi. 

YOMRA İLÇE BAŞKANINI GÖREVDEN ALINMASI... 
“DESTEK VERMEDİĞİ İÇİN Mİ ALINDI?”

Yomra İlçe Başkanının da görevden alınmasını eleştiren Güngör, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Yomra İlçe Başkanı ve yönetimi hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi bir şekilde görevden alınmış ve ilçe yönetimine kayyum atanmıştır. Seçimle göreve gelen ve 24 Haziran’da oylarını arttıran İlçe Başkan ve yöneticilerinin görevden alınması ne anlama gelmektedir? Gerekçesi İl Kongresi’nde kendilerine destek verilmemesi midir? Acaba görevden alınma sırası hangi ilçeye gelecek. 

Bu uygulamalar haksızdır, yanlıştır ve antidemokratiktir. Bu yanlışlardan zaman varken derhal geri dönülmelidir. Ülkede AKP iktidarı ve uygulamalarıyla mücadele etmek yerine, bunlarla mücadele etmeden partililerimizi dizayn etmeye kalkmak, onlar üzerinden baskı oluşturmak ne kimsenin hakkı, ne de haddidir. Bu yanlıştan acilen dönülmelidir” 

PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ İŞLETMEK... 
Yanlış ve hatalardan dönülmesi için uyarılarda bulunduğunu kaydeden Güngör, “Yöneticiler parti içinde birlik, beraberlik, barış, sevgi ve dayanışmayı tesis etmekle sorumludurlar. Parti içi demokrasiyi işletmek yöneticilerimizin birinci derece sorumluluğudur. 

CHP Trabzon’un önceki İl Başkanı olarak yukarıda başlıklar halinde sunduğum eksikliklerin giderilmesi için kendimi uyarı görevini yapmakla sorumlu görüyorum. Tabi ki diğer ayrıntıları ve eleştirilerimi İl Danışma Kurulu toplantılarında partililerimizle paylaşacağım. 

İl Başkanı ve yöneticilerimize samimi önerim demode olmuş, ucuz parti için baskıcı ve dizayn edici politikalardan vazgeçilmesi, sekiz ay sonra yapılacak Mart 2019 yerel seçimlerine adaylarını belirleyerek topyekûn hazırlanmaktır. Başarının yolu buradan geçmektedir” şeklinde açıklamasını bitirdi.