Trabzon’un ünlü siyasetçilerinden Hasan Ali Genç Rize’de meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi. Genç Rize Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KAZA ŞEHİTLİK CAMİİ’İN KARŞISINDA OLDU
Hasan Ali Genç’in trafik kazası ile yaşamını yitirmesinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Genç sahil yolunda yeni Rize stadının karşısında, Şehitlik Camii olarak bilinen kavşakta kaza geçirdi.

KARŞI ŞERİDE GEÇTİ BARİYERLERE ÇARPTI
Kaza bu sabah saat 06.30 sıralarında meydana geldi. Artvin'den Trabzon istikametine giden Hasan Ali Genç yönetimindeki 61 TN 369 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçip önce bariyerlere çarpararak büyük hasar alırken bu sırada karşı yönden gelen başka bir otomobille çarpıştı.

GENÇ HAYATINI KAYBETTİ, 1 KİŞİ YARALI
Kazada, sürücü Hasan Ali Genç hayatını kaybederken diğer otomobilde bulunan Mustafa Sarı yaralanarak Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

CHP ŞOKTA DOSTLARI YASTA
Hasan Ali Genç’in trafik kazası ile yaşamını yitirmesinin duyulması ile Trabzon büyük bir şok yaşadı. Genç’in dostları siyasi yol arkadaşları her bir kesim şok yaşıyor.

MAÇKA BELEDİYE BAŞKANI RİZE'YE GİTTİ
Genç’in Rize Devlet Hastanesindeki morgdan alınarak Trabzon’a getirilmesi için yakın akrabası Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Rize’ye gitti. Genç ailesinin de görüşünü alarak cenaze merasimi ile ilgili detayların netleşeceğini belirtti.

Hasan Ali Genç, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı, ardından ise 2002 seçimlerinde de Trabzon'dan Milletvekili aday adayı olmuş ancak seçilememişti. Trabzonspor Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Genç, Trabzon'un tanınmış siyasetçileri arasında yer alıyordu.

Bu arada yakın dostlarının ilk tepkisi de 61saat.com’a şöyle oldu

Nuri Aydın; “Akşam birlikteydik. Uzun uzun sohbet ettik. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Trabzon delikanlı bir evladını yitirdi"

Cafer Hazaroğlu; "Şok oldum. Trabzon ve Türkiye bir değerli evladını kaybetti. Onu hiç
unutmayacağız..”

Prof. Dr. Mehmet Sönmez; “Cuma akşamı birlikte olduk. Türkiye’ye Trabzon’u her şeyi konuştuk. Çok heyecanlı ve istekli görüşler belirtti. Yıkıldım..”

KILIÇDAROĞLU ARADI
Bu arada CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP il başkanı Yavuz Karan’ı arayarak H.Ali Genç ile ilgili bilgi aldı. Kılıçdaroğlu Genç ailesini de arayarak başsağlığı diledi.

GENÇ YAŞAMINI HASTANEDE KAYBETTİ
Hasan Ali Genç’in trafik kazası ile yaşamını yitirmesinin ayrıntıları netleşiyor. Genç’in kaza yaptıktan sonra hemen ambülansla Rize Devlet Hastanesine kaldırıldığı, hastanede yaşamanı yitirdiği öğrenildi..

TRABZONSPOR'DAN BAŞSALIĞI
"Kulübümüz eski Yönetim Kurulu Üyelerinden, Divan Üyesi Hasan Ali Genç bugün geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmiştir. Merhum Genç'e Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz."

MUSTAFA SARIGÜL’DEN MESAJ
H.Ali Genç’in trafik kazasında yaşamını yitirmesinin ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesinin internet sitesinde bir başsağlığı mesajı yayınladı. Sarıgül Hasan Ali Genç’i yiğit bir Trabzon delikanlısı olarak tanıdığını dostu olduğunu belirterek “Trabzon’un acısını paylaşıyorum” dedi.

GENÇ’İN NAŞI ADLİ TIPTA
Rize’de trafik kazası geçiren H.Ali Genç’in naşı, Trabzon Bölge Adli tıpa getirildi. Buradaki işlemlerden sonra Genç’in naşı adli tıptan alınacak ve morga kaldırılacak..

YARIN MAÇKADA TOPRAĞA VERİLECEK
Trabzon'un ünlü siyasetçilerinden Hasan Ali Genç'in cenazesi yarın Maçka İlçesi'nde toprağa verilecek. Maçka Merkez Camii'nde İkindi Namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile birlikte Genç'in cenazesi burada toprağa verilecek.

KAYNAK: