61SAAT HABER SERVİSİ - Sitede inceleme yapıldığında ise Trabzon’da topla 8 ürünün Coğrafi İşaret aldığı görüldü. Bu ürünler, Akçaabat Köftesi, Çarşıbaşı Keşanı, Hamsiköy Sütlacı, Sürmene Bıçağı, Tonya Tereyağı, Trabzon Kazaziyesi, Trabzon Telkariye ve Hasırı ile Vakfıkebir Ekmeği oldu. Trabzon’da ilk  Coğrafi İşareti 2008 yılında Çarşıbaşı Keşanı ve Trabzon Telkariye ve Hasırı alırken, en son ise 2018 yılında Tonya Tereyağı, sürmene Bıçağı, Vakfıkebir Ekmeğinin aldığı görüldü. 

D. KARADENİZ’DE Kİ DİĞER İLLER
Trabzon, Doğu Karadeniz Bölgesinde en fazla coğrafi işareti bulunan il olurken Artvin’in 2, Rize’nin 4, Giresun’un 3, Gümüşhane 4, Bayburt 2 ve Ordu’nun da 4 ürününün Coğrafi İşareti bulunduğu belirtildi. 

SAMSUN’DA PİDE VE SİMİDE COĞRAFİ İŞARET... 
Tüm Karadeniz Bölgesi dikkate alındığında ise Trabzon, Samsun’un ardından ikinci sırada yer aldı. Samsun’un 9 Coğrafi İşaretli Ürünü olduğu belirtildi. Bu ürünler Bafra Nokulu, Bafra Pidesi, Bafra Zembili, Çarşamba Pidesi, Samsun Kaz Tiridi, Samsun Simidi, Terme Pidesi, Vezirköprü Semaveri, Yakakent Mantısı olduğu belirtildi. Samsun’da en son coğrafi işareti ise 2018 yılında Çarşamba Pidesinin aldığı ilk işareti ise 2009 yılında Bafra Pidesinin aldığı görüldü...