61SAAT HABER SERVİSİ 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantıları bugün başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında toplanan mecliste, gündem dışı söz alan CHP’li üye Turgay Şahin, Çömlekçi Projesinde gelinen son durumu sordu. Şahin, “Çömlekçi Projesi vardı. Ne hikmetse bu proje hayata geçirilemedi. Belli miktarda kamulaştırma yapıldı. Şuanda da mevcut projesinin olmadığını söylediler. O konuda TOKİ’nin bir yatırımıysa da siz büyükşehir belediyesi olarak paydaşısısınız” dedi.

YÜZDE 52’Sİ İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Bunun üzerine Başkan Zorluoğlu, “Çömlekçi Konusunda Ankara’ya gittiğimizde TOKİ’ye gitik. Beraberimizde 2 daire başkanımız da geldi. TOKİ Başkanlığından bana ayrıntılı brifing verildi. Yetkili kuruluş TOKİ. Belediyemiz tabi ki şehrin bütün sorunlarına yaklaşımı olması gerektiği gibi bu projeye de destekler sağlamakta. Geldiğimiz nokta şu. Çömlekçi Mahallesi ile ilgili sabahta Muhtarımız, ilgili daire başkanları ve çömlekçiyi konuştuk. Yüzde 52 oranında anlaşma sağlandı. Kalan yüzde 48 ile şuanda yeniden değerleme yapılıyor. TOKİ fiyatları güncelliyor. Birkaç gün içinde neticelenecek. Kalan yüzde 48’le anlaşma yolu denenecek. Kalan yüzde 48’in tamamı olmasa bile büyük bölümüyle anlaşıp mesafe kat edeceğiz” dedi.

TOPLU YIKIMLAR BAŞLIYOR

Fen İşlerine gereken talimatı verdiğini ve yakında yıkımların ihale yoluyla yapılacağını aktaran Zorluoğlu, “Fen işlerine gereken talimatı verdik. Onlarda anlaşma yoluyla devralınan binaları yıkmaya başlıyoruz. İnşallah birkaç gün içinde yıkıma başlıyoruz. Kendi ekibimizle yıkıyoruz ama ihale yöntemiyle yıkımını da hızlandıracağız. Büyük aşama kaydetmiş olacağız. Yıkarken asla bir şey kalmayacak. Tamamını oradan süpürüp götüreceğiz. İnşallah. Bu görüntü bence de hoş olmuyor” diye konuştu.

KENTSEL TASARIM PROJESİ

Kentsel Tasarım ile ilgili de konuşan Zorluoğlu, “Kentsel tasarım tarafı var Kentsel tasarım projesi tamamlanması lazım. Onun üzerinde çalışılıyor. Bize de danışacak. Ortak akılla bu tasarıma karar vereceğiz. Bu kentsel tasarım projesini Çömlekçi’de bir taraftan hayata geçireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Trabzon ziyaretinde “2023 yılına kadar Çömlekçi’de yeni bir mahallenin bütününün oluşturulacağını” kamuoyuna açıkladı” ifadelerini kullandı.