61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları bugün, başladı. Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 

ÇUKURÇAYIR’A DOĞALGAZ SENE SONUNA KADAR GELİYOR

Başkan Gümrükçüoğlu, doğalgaz ile ilgili son bilgileri de verdi. Gümrükçüoğlu, Trabzon’da Doğalgaz’ın ulaştığı ev sayısını 80 bin olarak açıkladı. Başkan Gümrükçüoğlu, en çok merak edilen Çukurçayır Bölgesinde ise bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. Başkan Gümrükçüoğlu, “ 80 bine ulaştı. Önümüzdeki yılın martına kadar ulaşılmamış nokta kalmayacak. Bu yıl şehir merkezinde bazı trafiğin yoğun olduğu hatlara girmiş olacağız. Çukurçayır Bölgesini de bu yılın sonuna kadar tamamlamış olma cihetine gideceğiz” dedi. 

Mecliste ardından Belediye Meclis üyeleri söz aldı. İlk olarak Ali Sağır, “yerel basında 10 gün önce Yomra Kaşüstü Alt geçidinin tünele dönüştürüldüğü ve 3 kavşak planlamasına dönüştüğü yazıldı” ifadelerini kullanarak kavşağın son durumun sordu. 

İlk olarak kavşakla ilgili geçmişte yaşananları hatırlatarak sözlerine başlayan Gümrükçüoğlu, “O şuanda uygulanan projenin, uygulama planı. O konuda geçmişten bahsederek bilgi arzı mümkün. 2008 yılında orada Karayolları tarafından Trabzon Büşükşehir değilken, belde ve ilçe belediyeleri varken Karayolları tarafından transit yol olma münasebetiyle bir kavşak projesi yapılıyor. 

KARAYOLLARI EBATLARINI UFALTTI

Trabzon İl Belediyesinin de özel bir yetkisi ve dahli olmuyor. Belde Belediyesine yapılan proje gönderiliyor, imarın buna göre düzenlenmesi Karayolları tarafından rica ediliyor. 

Belde Belediyesinin hassasiyeti maalesef oluşamıyor. Kavşak bölgesinde bir takım binalara yapılaşma izni veriliyor. Ondan sonra 2013 yılında Karayolları yine Büyükşehir kuruluşu yokken, yaptığı köprülü kavşağın biraz daha ebatlarının ufaltılarak, imar izni verilen binaların zarar görmeden yine de yapılabilmesi projesini tekrar yapıyor çalışıyor. 

Daha sonra Mart 2014 Büyükşehir Belediyesi seçimleri oluyor. Ondan sonra yasal olarak bu tarz projelerin Büyükşehir Belediye Meclisinden geçmesi gerektiğinden ötürü bu proje bizim meclisimize geliyor. 

Orada binası olanlar diyorlar ki, “Bizim ön görünümüz bozulur. Müşteri kapasitemiz azalır” 

KARAYOLLARI İLE GÖRÜŞÜN DEDİK… 

Karayolları ile görüşün diyoruz. Görüşüyorlar. Daha sonra bu çerçevede biz bu mecliste başka teklifleri olanlarla Karayolları yetkililerini buluşturuyoruz. 

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyor. Mühendis ve Mimar Odaları ile birlikte Karayolları ekipleri meclisin huzurunda da konuşuyor” dedi. 

Gümrükçüoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sonuç olarak bu meclisimiz bu kararlarda vardı. Yine de başka öneriler varsa o önerilere her kurum açık olmakla birlikte 2013 yılında Karayollarının Projesini onaylıyor ve gönderiyor. 

Daha sonra yine insanlarımızın, mühendis odasıyla onun, müteşebbisler varsa onların müracaatları devam ediyor. Onun sonrasında da biz yine her şeye açık olduğumuzu o kararda yazdığımız gibi Mühendis Odalarınca getirilen eskizi, proje haline getirilmeli diyerek yardımcı oluyoruz. 

O yardımcı olmakla birlikte nihayetten onların sunduğu taslağı yine Karayolları Bölge Müdürlüğüne gönderiyoruz. 

GENEL MÜDÜRLÜK REDDETTİ

Genel Müdürlük reddediyor. Aynı teşebbüsler devam ediyor. Kurumların görüşleri alınıyor. Bu arada bunu söylemekte bahis yok.. Buna “Orhan Gümrükçüoğlu karşı veya taraftar” dediler. Böyle bir şey yok. Biz bu laflara kıymet vermedik, cevap vermeye de lüzum görmedik. 

750 METRE TÜNEL MECLİSTE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ.. 

Burada görüşüldü. 750 metre tünel gibi olan proje burada görüşüldü. Ona ilave yaptılarsa sorulabilir. Ama kurum görüşleri alındı. 

DSİ ne diyor? 15.2.2017.. Diyor ki, "Olası taşkın nedeniyle, oluşabilecek can ve mal kaybından kurumumuzun sorumlu olmadığı bilinmesi..” Burada okundu bunlar… 

Bu mecliste bunları görüştük mü görüştük!

ondan sonra biz kararımızda ne demişiz… 

Demişiz ki, “Trabzon Valiliği, Kuruluşları, Milli Eğitim, Karayolları… Sonunda DSİ’nin belirlenen koşullara uyulması koşuluyla Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi uygun görmüştür” Buyurun Karayolları size arz edilir.. 

Onun neticesinde o projeyi meclis onayladı gönderdi. 

Tabi siz Karayollarına gidip neden bu iş 750 metrelik tünele döndü, nasıl ne yapıldı diye şehrin bir temsilcisi olarak bilgi sahibi olmaya devam edersiniz. 

Ben gittim mesela.. Nasıl gidiyor?

Zaman geçmesin.. Oradaki işlevliği sağlayalım diye… O çerçevede daha güvenli hale getirilmesi haline getirilmesi için nasıl çalışma yaptıklarını bize izah ettiler. Oradalar. Sizlere de izah edebilirler. 

Uygulamakta olan proje belirtilen hususlara, uygulanması koşuluyla buradan onaylanmış ve Karayollarına gönderilmişti”