Karadeniz ve aynı zamanda Trabzon'un en kalabalık nüfusuna sahip mahallerinden biri olan Çukurçayır'da milyonluk daire sahiplerinin başı kanalizasyon ile dertte. Mahallede bir iş adamına ait Bulvar Kent Sitesi'nin yapı kullanmasının olmayışı daire sahiplerine pahalıya patladı. 

VATANDAŞ TİSKİ'YE ŞİKAYET ETTİ
Vatandaşların müteahhit firmanın kusuru nedeniyle mağduriyet yaşaması üzerine TİSKİ Genel Müdürlüğüne verdikleri dilekçeler üzerine kanalizasyonu açıktan vatandaşın arazisine akan Bulvar Kent Sitesi'nin suları TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kesildi. Kanalizasyonun aktığı yerdeki 1001 evler sitesi sakinleri TİSKİ Genel Müdürlüğüne defalarca dilekçe vererek kötü koku ve sinek problemi yaşadıkları için mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. 

212 DAİRENİN SUYU KESİLDİ
Bunun üzerine harekete geçen TİSKİ ekipleri, 3 ay önce Bulvar Kent Sitesinin müteahhidi ve tüm site sakinlerine tebligat göndererek kanalizasyon akarının hatta bağlanmaması halinde tüm sitenin sularının kesileceği ifade edildi. Müteahhide ek süre dahil olmak üzere yeterli süre tanındı ancak müteahhid firmadan hiçbir olumlu adım gelmedi. Bunun üzerine TİSKİ ekipleri kanunun verdiği yetkiye dayanarak, 212 dairelik Bulvar Kent Sitesi'nin suyunu kesti. 

MUHTAR ERKUT: "HERKES MAĞDUR EDİLDİ" 
Çukurçayır Muhtarı Hüseyin Erkut, müteahhidin mahalleliye büyük mağduriyet yaşattığını belirtirken, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizdi. Muhtar Erkut, "TİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri müteahhiti defalarca uyardı. 3-4 aylık bir süre tanıdı ancak müteahhid hiçbir olumlu adım atmadı. En sonunda 212 abonesi olan Bulvar Kent Sitesi'nin suları kesilmiş oldu. Arazisine kanalizasyon akan 1001 evler siteleri de, Bulvar Kent Sitesi sakinleri de mağdur olmuş oldu" diye konuştu.

1 MİLYON TL'LİK BORÇ YÜZÜNDEN
Suları kesilen Bulvar Kent Sitesi sakinleri ise, müteahhidi defalarca arayıp yapı kullanma alması gerektiğini aksi taktirde mağduriyet yaşayacaklarını aktardıklarını söylediler. Konuyu araştıran site sakinleri müteahhidin SGK'ya 1 milyon TL'lik borcu nedeniyle siteye yapı kullanma alamadığını öğrendi. Sita sakinleri yapı kullanma alınması için tek şart olan SGK borcunun ödenmesini bekliyor. 

VADİ KENT 4 SİTELERİ DE MAĞDUR
Aynı müteahhidin SGK borcu nedeniyle yapı kullanma alamayan Vadi Kent 4.Etap Sitesi sakinleri de mağduriyet yaşadıklarını belirterek, "Tüm yükümlülükleri site sakinleri olarak yerine getirmemize rağmen müteahhidin borcu yüzünden mağduriyet yaşıyoruz. Kendisi sitemize bitişik olan başka bir parselde yapmış olduğu inşaatın rögarını da yapı kullanması olmadıpı halde bizim sitemizin yağmursuyu kanalına bağlamıştır. Aramızda istinat duvarı ve drenaj çalışması da yapılmadığından sürekli mağduriyet yaşıyoruz. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz." diye konuştu. 

AĞIR YAPTIRIM UYGULANMASI İSTENİYOR
Çukurçayır Muhtarı Hüseyin Erkut, geçmiş dönemde yapılan uygulamalardan dolayı yapı kullanma noktasında büyük sıkıntılarının olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi. Mahallelliden büyük tepki aldıklarını belirten ve binlerce kişinin mağdur edildiğini belirten Muhtar Erkut, "Hem Büyükşehir hem de Ortahisar Belediyemizden halkı mağdur eden müteahhitlere karşı daha ağır yaptırımlar uygulamasını bekliyoruz. Bir kişinin keyfi için binlerce kişinin keyfini kaçırmamalıyız" diye konuştu.

MÜTEAHHİT FİRMADAN AÇIKLAMA
Öte yandan müteahhit firma yetkilileri ise mağduriyetin, SGK borcuyla alakası olmadığını kapatılan Çukurçayır Belediyesi zamanında kazanılmış hakların, şu an ki belediyeler verilmemesi nedeniyle bu mağduriyetin sürdüğünü iddia  ederken konuyu aşmak adına yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini belirttiler.