61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Emniyet Müdürlüğünün 1 haftalık asayiş raporu yayınlandı. Trabzon’da bir haftada  192’si yabancı olmak üzere toplamda 18 bin 71 kişi denetim ve kontrollerden geçirilirken çok sayıda tabanca, av tüfeği, uyuşturucu madde ve kaçak maddeler ele geçirildi. 

Yapılan denetim ve kontrollerde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet kuru sıkı tabanca, bu tabancalara ait 45 mermi, 2 adet av tüfeği, 642,26 gram esrar, 30 adet kenevir tohumu, 1 adet ectasy, 10 kilo Nargile Tütünü, 580 adet kaçak sigara, 333,83 litre kaçak içki, 1 adet hacizli araç ile uyuşturucu operasyonu sonucunda da 900 TL para ele geçirildi. 

Ayrıca fuhuşla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 22 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadın hakkında ‘Çevreye rahatsızlık vermekten’ işlem yapılırken yabancı uyruklu 2 şahsada fuhuş ve diğer suçlardan dolayı sınır dışı işlemi yapıldığı bildirildi. 

Denetim ve kontrollerde; Trabzon’da Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine dair kanuna muhalefetten 1 kahvehane ve 1 kafeye yasal işlem başlatılması sağlanırken değişik suçlardan arama kaydı bulunan 61 kişi ise yakalandı. 

Kayıp olduğu bildirilen 2 şahıs polisin yaptığı denetimlerde bulunurken, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 49 kişi hakkında ise işlem yapıldığı ifade edildi. 

6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Uyuşturucu, Cinsel Saldırı, Çocuğun Cinsel İstismarı, Hırsızlık suçları başta olmak üzere toplam 45 olay aydınlatılırken ve  50  şüpheli şahısın yakalandığı bildirildi.