61SAAT HABER SERVİSİ -
Trabzon Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünün 18 Şubat ile 25 Şubat tarihleri arasında yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahası içerisinde yapılan çalışmalarda,

5 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 146 adet mermi,
5 adet kurusıkı tabanca,
3 adet ruhsatsız av tüfeği,
15,86 gram esrar, eroin, kokain, afyon ve metamfetamin,
2.459 adet ectasy hap,
165 litre kaçak mazot,
82 litre kaçak içki,
70 kilogram gümrük kaçağı nargile,
1 adet delici kesici alet ele geçirildiği kaydedildi.

Polis tarafından yapılan değişik zamanlarda ki operasyonlarda ise yabancı uyruklu 4 şahsa fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatıldığı kaydedilirken

Tefecilik suçundan yakalanan F.S. isimli şahıs ise tutuklandığı belirtildi.

Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan dolayı 2 kişiye adli işlem yapıldığı kaydedilirken kumar oynadığı için 8 kişiye toplamda 2 bin 72 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.

İşletmeye uygun olmayan 1 otel – apart hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edilirken değişik suçlardan arama kaydı bulunan 96 şahıs ise yakalandı.

41 şahsa 5 bin 326 sayılı Kabahatler Kanunundan işlem başlatılırken, hırsızlık, kasten öldürme, uyuşturucu, kasten yaralama ve 6 bin 136 sayılı kanuna muhalefet başta olmak üzere toplamda 44 olayda 36 şüphelinin yakalandığı belirtildi.