61SAAT HABER SERVİSİ

Kahramanmaraş’tan, Şanlıurfa’da ki 1 Mayıs Kutlamalarına giderken meydana gelen kazada 5 işçinin hayatını kaybettiği kazayı hatırlatan Gedikli, başsağlığı diledikten sonra 1 Mayıs Kutlamaları sonunda yapılacak eğlencenin bu nedenle iptal edildiğini açıkladı. 

Gedikli, “Bugün hepimiz 1 Mayıs coşkusunu yüreğimizde hissediyoruz. Dayanışma içinde yan yana omuz omuza olmanın bizi nasıl güçlü kıldığını hep birlikte görüyoruz. Bugün tüm dünyada emekçiler hak ve emekleri için hep birlikte seslerini yükseltiyor. 
Yurdumuzda ve dünyanın dört bir yanında emekçiler meydanlarda birleşip taleplerini seslendiriyor.  Bugün 1 Mayıs 2019… Tüm dünyada emekçiler, daha dün kölelik koşullarında çalışmaya karşı çıkarken 8 saatlik çalışma uğruna canlarını verirken bugün hala bir çok ülkede benzeri çalışma koşullarının var olmasını kabul etmiyoruz. Ülkemizde ki işsizliğe yoksulluğa, güvencesiz çalışmaya karşı çıkıyoruz.  Sosyal devlet uygulamalarının budanmasına, yalnızca sosyal yardımlarla sınırlı tutulmasına karşı çıkıyoruz.  İnsana yakışır iş ve yaşam şartlarını sağlamak için tüm emekçiler dayanışma içinde bir aradayız.  Bizler emeği ile geçinmeye çalışan milyonlarız. Şehrimiz, ülkemiz, inancımız, görüşümüz, işlerimiz farklı olsa da bizler emeğin ortak dilini konuşur, onun en yüce değer olduğuna inanıyoruz. 
İnsanı insan yapan değerleri ülkemizde egemen kılmadıkça bu sorunlarımız devam edecektir.  Zorlu mücadeleler sonunda elde ettiğimiz haklarımız yoğun saldırı altında. Yaşama ve çalışma şartlarımız giderek bozuluyor. Ücretlerimiz artan fiyatlar karısında sürekli eriyor. Bizler karşılaştığımız sorunlara karşı mücadelemizi seslendirmek ve somut adımlar atılması için buradayız. Eğitim sağlık, sosyal güvenlik şartlarımız piyasa şartlarına bırakılıyor. İş kazaları yüzlerce arkadaşımızı yaşamdan koparıyor” dedi.

TERÖRE LANET YAĞDIRDI…

Gedikli, “Kapsam dışı kalan taşeron işçileridir. Özel sektörde de taşeron çalışmanın önüne geçilmiyor. İşçi sağlığı ve güvenliğinin en az önemsendiği işçiler arasında taşeronlar geliyor. Bugün 1 Mayıs alanlarından haykırıyoruz. FETÖ, PKK; YPG, PDY terör örgütüdür. Kim ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde şehitlerimizin kanıyla alınan bu vatananın çakıl tışına dokunmak isterse biz emekçileri karşısında bulduğu gibi yine karşısında bulmaya devam edecektir. Terör örgütlerine karşı her zaman devletimizin yanında olacağız. Hiç kimse ama hiç kimse bu ülkeyi bölmeye kalkışmasın. Bu ülke bizim, başka ülke yok.. Omuz omuza vermek zorundayız. Kimsenin bir birinin ötekileştirmeye hakkı yoktur” dedi.

ASGARİ ÜCRET AİLEYE GÖRE HESAPLANMALI..

Gedikli, “eğtiimli gençlerimizin işsizliği toplumsal felakete davetiye çıkarıyor. İşsizliğe çözüm bulunması için yatırım ve üretimi temel alan programlar uygulanması gerekir. Asgari ücretin bireye göre değil aileye göre hesaplanması gerekir. Vergide adalet istiyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok ilkesinin temel olmasını istiyoruz. Vergide adalet istiyoruz.. Temmuz ayı geldiğinde maaşlarımızdan 1 Ocak’tan itibaren aldığımız maaştan yüzde 22 vergi kesiliyor. 1 Ocak 2019’da aldığımız maaşı 1 Aralık 2019 tarihinde de almak istiyoruz. Yerli besicilik ve tarıma gereken destek sağlanmalı. Araziye değil ürüne teşvik verilmeli buna göre çiftçi kazanmalı.. Emeklilik şartları yeniden düzenlenmeli emekli maaşları asgari ücretin altında olmamalı.” Diye konuştu.

NUR, 'YAŞASIN İŞÇİLERİN BAYRAMI'

KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur, “Ülkemizde yaşanan derin ekonomik krizin yanında, baskı politikalarıyla uzun yıllardır yönetilmekte. İşsizliğin yanında hukuksuzluk, talan, syogun başını almış gidiyor. Birlik ve dayanışmamızı yükseltip baskı politikalarını sonlandıracağız. Bizlere destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın işçilerin emekçilerin bayramı” dedi.

Trabzon'da 1 Mayıs Kutlamaları / CANLI

Trabzon'da 1 Mayıs'ta dikkat çeken pankartlar!