61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da dün Ortahisar Belediye Meclisinde gündeme gelmesinin ardından yeniden tartışmaya açılan 10 liralık et döner konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. 
Trabzon’da bir çok noktada açılan 10 liralık et dönerlerle ilgili  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube Müdürlüğünün denetimlerini arttırarak devam ettiği bildirildi. 
61saat’in telefonla görüştüğü İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilisi, bu işletmelerin açıldığı ilk günlerde yoğun şikayetler geldiğini aktardı. 

AÇILDIĞI İLK GÜN YOĞUN ŞİKAYETLER GELDİ
Bu şikayetler sonrasında işletmelere denetimlerin arttırılarak yapıldığı ifade edilirken, “Açıldığı zaman bize bu dönerin, sağlığı ve hijyeni noktasında bayağı bir şikayet geldi. Gıda Şube Müdürlüğünden arkadaşlarımız numuneleri aldı, incelemeleri yaptırdık.  Her hangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Arkadaşlarımız da bu konuyu hassasiyetle takip ediliyor” ifadelerini kullandı. 
Etlerin geldiği depolarda da inceleme yapıldığı ifade edilirken, “Depoların da inceleme yapıldı.  Sonuçta bunlar hazırlanıyor, paketleniyor. Bu noktada da olumsuzluğa rastlanılmadı. Arkadaşlarımız daha sıkı bir şekilde takibini yapıyor” dedi. 

ANALİZLERDE BOZUKLUK ÇIKARSA CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR
Bu işletmelerin takibinin yapıldığı aktarılırken, analizlerde bozukluk çıkması durumunda ise cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Uygulanacak cezanın ise 22 bin 750 lira olduğu ifade edilirken, “Olumsuzluk rastlanırsa, cezai işlem uygulanır. 5996  sayılı kanuna göre analizlerde bozukluk çıktığı zaman 22 bin 750 lira cezası var” denildi. 

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri işletmelerin sıkı takibinin yapılmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.