61SAAT HABER SERVİSİ - Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da hafta sonu YKS heyecanı yaşandı.  Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek adayların nüfus cüzdanı veya TC Kimlik Kartını kaybeden ve yeni çıkarmak isteyen adayların mağduriyet yaşamaması için Trabzon’da il genelinde hafta sonu Nüfus Müdürlükleri açık tutuldu. 
18 ilçede bulunan Nüfus Müdürlükleri 15 Haziran 2019 Cumartesi günü sabah 07:00 ile 17:00 saatleri arasında, 16 Haziran 2019 Pazar günü ise 07:00 ile 15:30 saatleri arasında mesai yaparak öğrenci veya velilerinin başvurularını aldı. 
Edinilen bilgiye göre hafta sonu açık olan nüfus müdürlüklerine Trabzon İl Genelinde toplamda 100’e yakın başvuru yapıldığı bildirildi. Yapılan başvuralar sonrasında öğrenciler için geçici kimlik belgesi verildiği ve bu şekilde sınava girmelerinin sağlandığı kaydedildi. 
Ortahisar İlçesinde de dün hatırlanacağı üzere bir öğrenci kimlik kartında fotoğraf olmadığı polislerin yardımıyla nüfus müdürlüğüne gidip geçici kimlik belgesi çıkarmıştı.