Trabzon’un Maçka ilçesindeki Çatak mevkiinde 12 gün önce görevi sırasında içerisinde bulundukları aracın dereye uçması sonucu dere sularında kaybolan polis memuru Mehmet Ayan’ı arama çalışmaları bugün sonuçlandı. AFAD, UMKE, Sahil Güvenlik ve çeşitli kurumlardan 450 kişilik arama kurtarma ekibi, kazanın olduğu alandan sahile kadar olan 25 km’lik bir alanda havadan ve karadan çalışmalarına devam ederken, haber bugün saat 11.15 sıralarında geldi. Ayan’ın cansız bedeni kaza yerine yaklaşık 5 km mesafedeki Esiroğlu Arıtma Tesisleri mevkiinin hemen altında bulundu.

Arama Kurtarma Ekipleri  12 gün boyunca bütün derede çalışmalarını sürdürmelerinin ardından son olarak kepçeler ile Trabzon’un eskiden içme suyunun sağlandığı regülatörün bulunduğU bölgede bugün sabah saatlerinde çalışmalara başladılar. Çalışmalar sırasında ilk kepçe darbesinde sonuç alamayan ekipleri ikinci kepçe darbesinde şehidimizin naaşını bölgede bulunan duvarın dibinde toprakların altında buldu.

Şehit Polis Mehmet Ayan'ın naaşı ambulansla Maçka Devlet Hastanesi morguna götrürüldü.

Öte yandan Maçka ilçesinde 22 Mart'ta polis aracının görev sırasında dereye devrildiği kazada polis memuru Yunus Çavdar şehit olurken, İzzet Kazaz yaralanmış, bugün bulunan Mehmet Ayan ise dere sularına kapılarak kaybolmuştu.

Ayrıntılar ve olay yerinden ilk görüntüler geliyor