61SAAT HABER SERVİSİ - Resmi adıyla D010 olan, Karadeniz Sahil Yolu’nun Trabzon ayağında yapılan dolgu alanlarının yaklaşık 12 yıldır planlara işlenmediği ortaya çıktı. 2007 yılında resmi açılışı yapılan Karadeniz Sahil Yolu ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine geçtiğimiz günlerde dikkat çekici bir madde geldi. Sahil Yolunun Çarşıbaşı - Trabzon - Araklı Kesimi inşatı kapsamında Akçaabat, Yomra, Arsin ve Arsin ilçelerinde  belirtilen kesimlerde yapılan kıyı geçişi ve kıyı yapılarının İmar Planlarına işlenmediği kaydedildi. 
Karayolu Geçiş ve Kıyı Yapıları 1/5 bin nazım, 1/ 1000 ölçekli dolgu uygulama planlarının hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanması hakkında hazırlanan öneri karara Trabzon Büyükşehir Belediyesince kabul edildi. 
Karadeniz Sahil Yolu yapıldığında dolgu planlarının müteahhit tarafından yapılması ve sunulması gerektiği kaydedilirken aradan geçen 12 yılda bu yapılmayınca Trabzon Büyükşehir Belediyesinin konuya el attığı belirtildi. 
Yapılan bu uygulama ile belirtilen yerlerde yapılan tahkimatlar ve dolgu, yol güzergahın plana işlenecek. 
Konuyla ilgili görüşlerini belirten İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, "Yapılmış işlerin noterliğini burada bir kez daha yapacağız. Hayırlısı olsun… Bunların yapıldığından beri fiili olarak kaç yıldan beri öteye beriye gidiyor” dedi.