Antalya'dan satın alınıp Trabzon'a getirilen bir 1994 Toyota Supra, yaklaşık 700 bin TL masrafla 1200 beygir güce ulaştırıldı. Aracın şu anda 1,2 milyon TL değere sahip olduğu belirtiliyor.
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde araç bakım servisi sahibi olan Mustafa Çağılcı, 2014 yılında Antalya’dan, 126 bin TL’ye bir 1994 model Toyota Supra satın aldı. Satın aldığı günden bu yana araca 700 bin TL’ye yakın masraf yaptığını ifade eden Çağılcı, otomobili türünün en eşsiz örneklerinden biri haline getirdiğini, gücünü 335'ten 1200 beygire yükselttiğini ifade ediyor.

Aracının satın aldığı dönemde Türkiye’de az bulunan, ancak diğer örneklerinden farksız bir model olduğunu ifade eden Çağılcı, “Aracımız 1200 beygire ulaştı. 1600 beygirlik setup var. Amerika, Malezya ve dünyanın birçok yerinden özel parçalar getirdik. Bu arabayı ortalama 7 yılda yaptık. Bu sayede gereken güç ve değere ulaştı.” ifadelerini kullandı.

1994 toyota supra

“Şu an araç 1,2 milyon TL ve üzerinde bir değere sahip.” diyen Çağılcı, “Bu araç Türkiye’de hiçbir dönem satılmadı. Gümrükten geçme bir araç. Paranız olsa bile bu araca ulaşamıyorsunuz, alamıyorsunuz. Bir de bin beygir ve üzeri bir araca sahip olmak için 20 milyon TL ve üzerinde paralar vermek lazım” diyerek aracın ne kadar eşsiz bir model olduğunun altını çizdi.