Fatih Camisinde Şehitler İçin Mevlidi Şerif Okunması ile devam eden programlar çerçevesinde  Atatürk Alanı Meydan’da bir program düzenlendi.


Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, protokol üyeleri ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. 
Programda açılış konuşmasını Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı.

Genç, “Bu meydanda olan kişilerden bir tanesi olarak, şahidi olarak, en azından bu meydanda ki şahitlerden birisi olarak başta bu saatlerde 10’ar 10’ar ondan sonra biner binen bütün Trabzonlular bu meydana akın etti.

15 - 20 yıldır bu meydanda ki miting ve toplantıları takip eden kardeşiniz olarak ben öyle mahşeri kalabalık Trabzon’da görmedim. Üstelik gece 12:30, 1 sularında. İğne atsanız yere düşmeyecek şekilde bütün Trabzonlu hemşerilerimiz milli iradesine sahip çıktı.

Bu sahip çıkmanın çağrısını, bütün milletimizi meydanlara davet eden kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Onun çağrısıyla meydanlar doldu taştı.

Onun çağrısıyla cesaretlenen milletimi meydanlara çıktı. Bayrağımıza, milletimize sahip çıktık. Bütün meydanlardan haykırdık. 
Bugün de aynı çağrıyı yapıyoruz.

Biz asaletle milletiz, vatan sevgisini imandan bilen milletiz. 
6 - 7 yaşlarında varlığını Türk varlığına emanet etme iradesini ortaya koyan neslin gücü var. Bütün bunların bir anlamı var. Tabiki bu topraklarda güçlü Türkiye istemeyecekler. Güçlü medeniyet istemeyecekler. Çünkü Türk’ün gücünün arkındalar” dedi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU, KONUŞMASINI ÖMER HALİS DEMİR’İN ŞEHADETİNİ ANLATAN ŞİİRLE BİTİRDİ

Protokol konuşmaları arasında şiirler okundu. 
Şiirin ardından ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bir konuşma yaptı. 
Başkan Zorluoğlu özetle şu şekilde konuştu: 
 “Biz İmanımıza, tarihimize, kültürümüze ve elbette en önemlisi neslimize sahip çıktıkça Allah’ın izniyle bu ülkeyi hiç kimse işgal edemez, bu milleti hiç kimse köle yapamaz. 15 Temmuz, bu gerçeğin hen hain FETÖ Terör Örgütüne hem de onların ağa babalarına bu durumun bir kez daha net şekilde hatırlatılmasıdır. 
15 Temmuz, kahraman Türk Miletinin ortak başarısı müşterek eseridir. 
Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi Türk Milleti bin yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapalısını açmışsa 15 Temmuz’da da aynı duygularla darbecilerin karşısına çıkmıştır” dedi. 
Başkan Zorluoğlu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Dursun Ali Erzincanlı’nın Şehit Ömer Halis Demir’in şehadetini anlattığı şiirinin bir bölümünü okuyarak konuşmasını bitirdi.

VALİ USTAOĞLU: UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “İşte o akşam, o gece 4 yıl önce demokrasimize ve ülkemizin geleceğine sahip çıkarak, dik duruşları ile mermilere göğsünü geren, kendisini tankların önüne siper ederek duran, kalkışmayı saatler içerisinde püskürterek şehit düşen tüm kahramanlarımıza şükranlarımızı sunmak istiyorum. 
Evet o gece çok şeyler yaşandı. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep.Tayyip Erdoğan olmak üzere TBMM’mizin, devletimizin üst kademe yöneticilerinin pek çok kamu kurum ve kuruluşunun o hıyanet gecesinde nasıl hedef alındığını hiç bir zaman aklımızdan çıkarmamız gerekiyor. O gece yalnızca devletimizi değil, masum sivil vatandaşlarımızı da hedef seçen FETÖ’nün alçaklarının, bu milletin tanklarını, uçaklarını, helikopterlerini acımasızca bu millete karşı kullanmasını asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 
O geceye dair hatırlanması gereken en önemli anlardan birisi de sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve bu çağrı üzerine milyonlarca vatandaşımızın ihanet şebekesine dur demek üzere sokaklara, caddelere, meydanlara adeta sel olarak akarak akın akın inmesidir. 
Devlete bağlı güvenlik güçleriyle hareket eden sel olup meydanlara inen vatan sever vatandaşlarımızın göstermiş olduğu kararlı direnciyle hainlere gereken cevap verilerek, geleceğimizi gasp etmek isteyenlere dur denilmiştir. 
Bu millet milyonlarıyla demokrasi nöbeti tutarak, tarihi dik duruşunu günlerce göstererek demokrasisine ve ülkesinin geleceğine sahip çıkmıştır. 
Trabzon Meydanından yüksek sesle haykırıyoruz. Sizler ipinizi oynatan kuklalarınızla bu millete diz çöktüremeycek, dirliğimizi, huzurumuzu bozamayacaksınız, cennet vatanımız üzerinde hain emellerine asla ve asla ulaşamayacaksınız” dedi. 
Vali Ustaoğlu’nun konuşmasının ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dinlendi.