61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'da Kurban Bayramı dolayısıyla Ortahisar Belediyesi tarafından Akyazı'da kurulan Kurban satış pazarında satılığa çıkarılan ve sahibi tarafından ağırlığı yaklaşık olarak 1,5 ton olarak iddia edilen 'Paşa' isimli boğa görenleri şaşırtıyor. Bayburt'tan Trabzon'a kurban satışı yapmak için gelen Orhan Taşçıoğlu tarafından getirilen Simental cinsi boğa, pazarda büyük ilgi görüyor. Henüz kimse tarafından alınmaya cesaret edilmeyen boğasını 4 yıl da besleyerek bu hale getirdiğini kaydeden Taşçıoğlu, "Paşa, 4 yılda bu hale geldi. Ağırlığı yaklaşık 1,5 ton. Toplamda 600 kilo et civarında et çıkar" dedi. 

Paşa'ya ne kadar istediği sorulduğunda ise Taşçoğlu, "Biz 21 bin TL istiyoruz. Peşin paraya satıyoruz.  Zaten 4 yıl da kendisine bir bu kadar bir masraf yaptık. Hayvan yer yani rahat yer" dedi.
'Paşa'ya istediği fiyatın bir araba değerinde olduğunun hatırlatılması üzerine ise Taşçıoğlu, "Biz aslında 'Paşa'yı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na satmak istiyoruz. Ama araba ile de takas yapabiliriz. 2005-2006 model bir araba ile tasa yapabiliriz" diye konuştu.