Çaykara ilçesine bağlı Hanırmak yaylasında 17 gün önce esrarengiz şekilde kayıplara karışan 73 yaşındaki Saniye İkinci dağ taş aranıyor. 

İddialara göre, 31.07.2018 tarihinde eşine “değirmene gidiyorum” diyerek evden ayrılan Saniye İkinci yapılan tüm aramalara rağmen hala izine rastlanılmadı. 

Ailesinin kayıp başvurusu üzerine Çaykara kaymakamı İhsan Ayrancı başkanlığında Hanırmak yaylasında oluşturulan kriz masası bünyesinde yoğun arama çalışmaları yapıldı. Ancak, 17 gündür yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamadı.

 İlçemiz Ataköy Mahallesinden olup Hanırmak Yaylasında kaybolan Saniye İkinci için gerçekleştirilen Arama Kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Başkanlığında oluşturulan Profesyonel Arama Kurtarma Ekibi ile 17 Gündür Kaybolan Saniye İkinci için dağ,taş,dere,tepe her yerde arama çalışmalarına devam ediliyor.

67 KİŞİLİK UZMAN EKİP ARIYOR

Kaymakam İhsan Ayrancı Başkanlığında oluşturulan Arama Ve Kurtarma ekibinde AFAD,Jandarma,Asayiş,Korucu Ekibi,UMKE,AKUT,Sür Ak,112,Türk Telekom gibi Profesyonel Ekiplerin yanı sıra Yöreyi ve Bölgeyi iyi tanıyan Gönüllü Vatandaşlar da Arama Kurtarma Çalışmalarına Destek veriyor.

67 Kişiden oluşan Profesyonel Arama Kurtarma ekibi tam 16 gündür Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı´nın Başkanlığında Hanırmak Yaylası ve çevresinde bulunan Yaylalarda karış karış dolaşarak Kaybolan Saniye İkinci´yi arıyor.

VALİ YAVUZ ZİYARET ETTİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da Arama Kurtarma çalışmalarını izlemek ve Saniye İkinci´nin Ailesine Geçmiş Olsun Dileklerini iletmek üzere 14 Ağustos 2018 Salı Günü Hanırmak Yaylasına gitti.

Hanırmak Yaylasında Saniye İkinci´nin Eşi Kemal İkinci ve Çocukları ile görüşen Trabzon Valisi Yücel Yavuz Devletimizin Tüm İmkanları ile Vatandaşlarımızın yanlarında olduğunu kaybolan Saniye İkinci´nin bulunabilmesi için Devletimizin elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

AİLEDEN ÖZEL İSTEK

Saniye İkinci´nin Ailesi tarafından Trabzon Valisi Yücel Yavuz´dan Özel bir istek geldi.Aranan Bölgenin bir sefer daha kapsamlı bir şekilde aranmasını isteyen Saniye İkinci´nin bu talebi Trabzon Valisi Yücel Yavuz tarafından da olumlu karşılandı.

Arama Kurtarma çalışmalarına katılan Ekipler ile görüşen Trabzon Valisi Yücel Yavuz aynı Bölgenin ikinci bir defa daha aranması talebinde buluındu.

Vali Yavuz´un talepleri doğrultusunda Saniye İkinci için yeniden Arama Kurtarma çalışmaları başlamış oldu.

KAYMAKAM AYRANCI-ARAMADIĞIMIZ YER KALMADI

Profesyonel bir Arama Kurtarma Ekibi ile birlikte tam 16 gündür Dağlarda olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Devletimizin Tüm İmkanları ile vatandaşlarımızın yanında yer aldığını,kaybolan Saniye İkinci´nin bulunabilmesi için çok büyüjk bir gayret içerisinde Arama çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Kaybolan Saniye İkinci´nin bulunabilmesi anlamında umutlarını hep canlı tuttuklarını ve de hiçbir zaman için umutsuzluğa kapılmadıklarını ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bu işin sabır işi olduğunu ve Arama Kurtarma Ekipleri ile birlikte bıkmadan usanmadan sabırla Saniye İkinci´yi Aramaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. (Çaykaragündem)