19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Trabzon Valiliği önünde yağmur altında yapılan çelenk sunma programının ardından programa 19 Mayıs Spor Salonu’nda devam edildi. Kutlamalara Vali Dr. Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı , KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, kurum amirleri ile öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ,gençlerin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında “Ulu Önder Atatürk 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıktığında Türk milletinin Anadolu’da uyanış hareketini başlattı. Bu uyanış, dalga dalga Anadolumuza yayıldı. Türk milleti bir olarak ,birlik olarak yeni Türkiye Cumhuriyeti küllerinden yeniden doğdu. Öyle ki M.Kemal Atatürk yenilenerek doğan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup siz gençlerimize emanet etti. Sizlerinde katılımıyla 15 Mayıs’ta Trabzon’umuzu bir baştan diğer başa kat ederek 10 bin gencimizin katılımıyla gençlik yürüşünde gençlik ateşini yaktık. Bugün de o ateş doruk noktaya ulaşmıştır” dedi.

Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin konser verdiği etkinlikte, halk oyunları ekipleri ile sporcular çeşitli gösteriler sundu. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 2013 yılında yapılan spor faaliyetlerinde dereceye giren takımlara kupaları verilirken, İl Müdürlüğü”ne bağlı antrenörlerin hazırlamış olduğu gösteriler salondaki bulunanlardan büyük alkış aldı.