61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı meclis toplantıları bugün devam etti. Plan ve Bütçe Komisyonu ile imar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 10 maddenin müzakere edildiği Büyükşehir Belediye Meclisine Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlık etti. 
Büyükşehir Belediye Meclisi, bölgede artık iyice artan HES Projelerine bundan sonra geçit vermeyeceğini bugün ki toplantıda gösterdi. 
İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından meclise getirilerek müzakere edilen 2 ayrı HES projesi, oy birliği ile reddedildi. 

İLK PROJE MAÇKA’DA
Reddedilen ilk HES Projesi Trabzon’un Maçka İlçesinde yapılması ön görülüyordu. Burada bulunan Acısu Deresi Üzerine Larhan regülatörü HES Projesine ilişkin İmar Planı Teklifi Mecliste müzakere edildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu, bu projeyle ilgili dere üzerinde çok fazla HES Projesi olduğundan dolayı ret yönünde görüş beyan etti. Belediye Meclisi de bu görüşe uyarak, HES Projesine ilişkin Nazım İmar Planı Teklifini reddetti. 

İKİNCİ PROJE DERNEKPAZARI’NDA 
Diğer reddedilen proje ise Dernekpazarı İlçesinde ki Holo Regülatörü ve HES Projesi oldu. Bu projeyle ilgili de komisyon, aynı dere üzerinde çok fazla HES projesi olduğu için ‘Ret’ yönünde görüş beyan etti. Belediye Meclisi de bu görüşe uyarak projesi oy birliği ile reddetti.