61SAAT HABER SERVİSİ - FATİH YILMAZ -  Trabzon’un Araklı ilçesinde Ünye M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan bir süre önce firar eden ve hakkında 20 ayrı davadan kesinleşmiş 62 yıl hapis cezası bulunan Ö.S. (25), Trabzon’dan firar eden ve hakkında 13 ayrı davadan 20 yıla yakın kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.A. (25) ile birlikte yakalandı.
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünün talimatıyla firari şahısları yakalamak için çalışma başlatan Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, dün sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri operasyonla şahısları Araklı ilçesi Yolgören Mahallesi’nde bir motorsikletle kaçarken yakaladı. 
Polisin başarılı çalışmaları sonucu yakalanan şahıslar Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şahısların emniyette yapılan sorgularında, Ö.S.’nin kasten adam yaralama, çok sayıda hırsızlık, silahla tehdit ve mala zarar verme gibi 20 ayrı davadan 62 yıl, D.A.’nın ise benzer suçlardaki 13 ayrı davadan 20 yıla yakın kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu anlaşıldı. 
Şahıslar, emniyet ve savcılıktaki işlemlerin tamamlanmasının ardından polis tarafından götürülerek Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konuldu.