61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar İlçesi Moloz Mevkiinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi 2 genç kız, taciz edildikleri iddiasıyla polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Genç kızlar olayın akşam saatlerinde meydana geldiğini Moloz Mevkiinde ki dolmuşlara giderken burada bir kişinin kendilerine cinsel organını gösterip ardından da sözlü tacizde bulunduğunu ileri sürdü.
Yaşananlar üzerine olay yerinden kaçarak uzaklaşan  kız öğrenciler, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Ancak olayın 11 Ekim’de gerçekleşmesine rağmen, şüpheli şahsın yakalanmamasına tepki için KTÜ Rektörlüğü önünde, Öğrenci Kollektifi üyesi bir grup kadın öğrenci protesto gösterisinde bulundu.

Ellerinde, “Tacize, tecavüze kadın düşmanlığına karşı kadın dayanışmasını büyütüyoruz” şeklinde pankart taşıyan öğrenci grubu adına konuşan Ece Gül Balaban, kız öğrencilerin uğradıkları taciz olaylarına karşın hiç bir önlem alınmamasından yakındı.



1 hafta önce 2 kız arkadaşının tacize uğradığını ve olayın failinin yakalanamadığını belirten Balaban, “Geçtiğimiz hafta Trabzon Moloz’da, saat 22:00’da üniversiteli 2 kadın arkadaşımız bir erkek tarafından taciz edildi. Tacizci, sokakta ışıklandırma olmamasını da fırsat bilerek arkadaşlarımızı takip etti. Sözlü tacizde bulunan ve kadınları cinsel organını göstererek onlara tecavüz etmekle tehdit etti. Bunun üzerine arkadaşlarımız olay yerinden koşarak uzaklaştılar. Karakola giderek şikayette bulundular. Tacize uğradıkları yerde hiç bir güvenlik önlemi yoktu. Tacizcinin eşkâli olması ve olay üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen bir sonuç alınamadı” dedi.

Taciz olaylarının yaşandığı bölgelerde ışıklandırma yapılması gerektiğini ifade eden Balaban, şunları söyledi: “Biz kadınlar taciz olaylarının yoğun olarak yaşandığı alanlarda ışıklandırma, kameralandırma ve güvenlik önlemlerinin arttırılmasını talep ediyoruz. Hiç bir kadının güvende olmadığı bu memlekette, kadın gibi yaşamak için kadın dayanışmasını büyütmeye, kadın mücedelesini yükseltmeye devam edeceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Susmuyoruz, kabullenmiyoruz, korkmuyoruz”

Bir süre “Yaşasın kadın dayanışması” sloganı atan grup olaysız bir şekilde dağıldı..