Uzun yıllar usta öğretici olarak görev yaptıktan sonra emekli olan 68 yaşındaki Cevher Karslı ile 57 yaşındaki kardeşi Abdulbaki Melek, kendilerinin ürettiği kıyafet, tablo, süs eşyası, oyuncak, aksesuar gibi birçok ürünü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde satışa sundu.

Cevher Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitime, üretime, çalışmaya devam düşüncesiyle yola çıktıklarını belirterek, "Kesinlikle ev kadınlarımızın üretime katkıda bulunmalarını istiyorum. Kadınların eğitimi memleket ve dünya için çok önemli." dedi.

Kermesten elde edilen gelirin tamamını öğrencilere bağışlayacaklarını dile getiren Karslı, şunları söyledi:

"Ölünceye kadar çalışmaya ve üretmeye devam edeceğim. Açtığımız kermeste kardeşim el emeğiyle yaptığı gemi maketi, tablo ve aksesuarları, ben de kendi yaptığım kıyafetleri satışa çıkardım. Yakınlarımız da bazı ürünlerini bağışlayarak satışa sunmamızı istedi. Kermesimiz pazar gününe kadar açık kalacak. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na teşekkür ediyorum."

Karslı, kermeste bulunan tablolardan bazılarını da sevgi evleri, çocuk esirgeme kurumu, rehabilitasyon merkezleri, hastaneler ve belediyeye hediye ettiklerini ifade etti.