İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ilki 2016'da gerçekleştirilen yarışmanın beğeni kazandığı ifade edildi.

Açıklamada, yarışmaya katılacak öğrencilerin, soruları İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan seçilen Türkçe, edebiyat ve sınıf öğretmenlerinden oluşan komisyon tarafından hazırlanacak ve seviyelerine göre üç kitaptan sorumlu tutulacakları sınava girecekleri belirtildi.

Yarışmada her sınıf seviyesindeki birincilere Büyükşehir Belediyesince yurt dışı seyahati, ikincilere bilgisayar, üçüncülere tablet hediye edileceği vurgulanan açıklamada, mansiyon ödülüne layık görülen ilkokul öğrencilerinin bisiklet, ortaokul ve lise öğrencilerinin ise Çanakkale gezisi ile ödüllendirileceği aktarıldı.

Açıklamada, yarışmaya katılım oranı en yüksek üç okula bilgisayar hediye edileceğine de dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: 

"Kitap okumayı sevdirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya il genelindeki tüm resmi ve özel okulların ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencileri katılabilecek. Yarışmaya başvurular 25 Ekim'de sona erecek. Yarışmaya öğrenciler bireysel olarak trabzonarge.meb.gov.tr/kitapokuma adresinden başvurabilecek. Öğrenciler, aynı internet adresinden alacakları sınav giriş belgesi ile sınava girebilecekler. 12 Kasım saat 10.00'da gerçekleştirilecek yarışmaya ilginin bu yıl da artarak devam etmesi bekleniyor."