61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’de başlayarak, tüm dünyada 1,6 milyon insana bulaşan Koronavirüs, salgına dönüştüğü Türkiye’de ne yazık ki Trabzon’da da etkilerini göstermeye devam ediyor.
Trabzon daha önce Hayrat İçlesinde 5 Mahallede Koronavirüs vakalarının tespit edilmesinin ardından Karantina uygulamasına gidilirken bu mahallelere bugün 2 mahalle daha eklendi.

Yine Hayrat İlçesinde Balaban Mahallesi ile Çarşıbaşı İlçesinde Kerem Mahallesi görülen Koronavirüs vakaları nedeniyle bugün yani 10 Nisan 2020 tarihinde saat 16:00 itibariyle karantinaya alındı.

Trabzon Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada,

İlimiz Çarşıbaşı ilçesi Kerem Mahallesi, görülen koronavirüs vakaları nedeniyle 10 Nisan 2020 tarihinde 16:00 itibarıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla karantina altına alınmıştır.

İlimiz Hayrat ilçesi Balaban Mahallesi de yine koronavirüs vakaları nedeniyle aynı gün ve saatten itibaren İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla karantina altına alınmıştır” ifadelerine yer verildi

Trazon'da bugün itibariyle karantina altına alınan mahalle sayısı ise 7 oldu. Bu mahallelerin yanı sıra Ortahisar İlçesinde bir çok apartmanda karantina altında.. .