TRABZON 1.Ağır Ceza Mahkemesi, görevsizlik kararıyla dosyayı ikiye ayırdı. Mahkeme, zimmet ve zimmet suçuna yardım ettiği iddia edilen 4 şüphelinin ağır cezada, görevi kötüye kullanma ve edimin ifadesine fesat karıştırdığı iddiasıyla 12 şüphelinin Maçka Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına hükmetti. Başkan E.G.’nin hem Maçka’da hem de Trabzon’da hakim karşısına çıkacağı ileri sürüldü. 

SAVCI 4 AYRI SUÇTAN CEZA İSTEDİ
MAÇKA eski Belediye Başkanı E.G. hakkında zimmet, görevi kötüye kullanma ve edimin ifasına fesat karıştırma suçlarından 9 yıldan 22 yıla kadar, S.E., İ.Ş. ve F.K. hakkında zimmete yardım etme suçundan 8 yıla kadar hapis isteyen Savcı Osman Coşkun,  diğer şüpheliler hakkında ise edimin ifasına fesat karıştırdıkları (ihaleyi alacak kişilere yardım etmek) gerekçesiyle 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep etti.   

MAÇKA Belediyesi’nde 2013 - 2014 yıllara arasında yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine eski belediye başkanı ve 11 çalışanı hakkında iki ayrı mahkemede 4 ayrı dava açıldı. Başkan E.G. hem Trabzon’da hem de Maçka’da hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAME MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ
İçişleri Bakanlığı müfettişleri,  12 kişi hakkında 562 bankın fiyatlarının piyasa rayiçlerinin üzerinde olduğunu ve 232 adet bankın teslim edilmediğini, bordür oluk taşlarının piyasanın rayiç bedeli üzerinde oluğunu ve 230 metre taşın eksik olduğunu, bakanlıktan izin almadan belediyenin bankalara borçlandırıldığını ve zimmet suçunun işlendiğini iddia etti. Müfettişler dosyayı Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Trabzon Cumhuriyet Savcısı Osman Coşkun tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde eski Maçka Belediye Başkanı E.G., Belediye Başkan Vekili N.Ö., Fen İşleri Müdür Vekili T.Ö., Ambar Görevlisi F.K., Piyasa Araştırma Kabul Komisyonu Üyeleri M.K.E., A.E., M.S.T., S.E., A.A., İ.Ş., N.Ç. ve Ö.N.Ö.’nün hakkında zimmet, zimmet suçuna yardım etmek, ihaleyi alacak kişilere yardım etmek ve görevi kötüye kullanmak iddialarından 12 kişi hakkında hazırladığı iddianameyi Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

İKİ MAHKEMEDE 4 DAVA GÖRÜLECEK
Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesi, görevsizlik kararıyla dosyayı ikiye ayırdı. Mahkeme, zimmet ve zimmet suçuna yardım ettiği iddia edilen E.G ve S.E., İ.Ş. ve F.K.’nın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, E.G., T.Ö., M.K.E., A.E., M.S.T., N.Ö., F.K., A.A., Ö.N.Ö ve N.Ş.’yi ise görevi kötüye kullanma ve edimin ifadesine fesat karıştırdığı iddiasıyla Maçka Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına hükmetti. 13 şüpheli 4 ayrı suçtan iki ayrı mahkemede hakim karşısına çıkacak. 

4 AYRI SUÇTAN CEZA İSTENDİ
 Maçka eski Belediye Başkanı E.G. hakkında zimmet, görevi kötüye kullanma ve edimin ifasına fesat karıştırma suçlarından 9 yıldan 22 yıla kadar, S.E., İ.Ş. ve F.K. hakkında zimmete yardım etme suçundan 8 yıla kadar hapis isteyen Savcı Osman Coşkun,  diğer şüpheliler hakkında ise edimin ifasına fesat karıştırdıkları (ihaleyi alacak kişilere yardım etmek) gerekçesiyle 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep etti.