61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilde huzuru temin etmek için yapılan asayiş uygulamalarına devam etti. Polis sorumluluk sahası içinde çok sayıda araç, işyeri umuma açık yerler, eğlence mekanları, has sas bölgeler, suçluların barınabilecekleri metruk yerler, park ve bahçeler, istirahat alanları, ana yollar ve arterler, internet kafeler ile playstation gibi benzeri oyun mekanlarının denetleme ve kontrol uygulaması yapıldı. 

20 BİN KİŞİ KONTROL EDİLDİ
Yapılan kontrollerde toplamda 20 bin 251 şahsın incelemesi yapılırken, 25 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 149 adet mermi , 2 adet kayıt dışı kurusıkı tabanca, yaklaşık 80 gram uyuşturucu madde, 2 adet sentetik ecza maddesi,100 litre kaçak içki, 5254 paket gümrük kaçağı sigara ve 3 adet delici ve kesici alet ele geçirildi. 

FETÖ’DEN 22 KİŞİ
FETÖ/PDY silahlı terör örgütünden ise bylock ve mahrem yapılanma gibi suçlardan 22 örgüt mensubunun gözaltındaki işlemlerinin ise devam ettiği bildirildi. 
Bilişim sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçlarından ,çeşitli il ve mahkemelerce arama ve yakalama kararı bulunan;
24 ayrı suçtan bir şahıs
28 ayrı suçtan 1 şahıs
17 ayrı suçtan 1 şahıs
3 ayrı suçtan aranan ve aynı zamanda cezaevi firarisi olan bir şahıs olmak üzere ,  toplamda 4 şahıs yakalanarak adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.  

3 TEL HAKKINDA YASAL İŞLEM... 
İşletmeye uygun olmayan 3 Otel- Apart hakkında yasal işlem başlatılması sağlandığı kaydedilirken, değişik suçlardan arama kaydı olan 125 şahıs ise yakalandığı kaydedildi. 

68 ŞAHSA İDARİ YÖNDEN İŞLEM YAPILDI
Kamu Düzenini bozucu, vatandaşı rahatsız edici konular başta olmak üzere Kabahatler Kanunu'ndan 68 şahsa ise idari yönden işlem yapıldığı kaydedilirken, 

42 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Hırsızlık, Mala Zarar Verme ,Uyuşturucu, Yaralama ve benzeri suçlar başta olmak üzere 45 olay aydınlatılarak 42 şüphelisi ise yakalandı.