Trabzon’da piyasaya sahte para sürmek isteyen bir kişi iddaa bayilerini kendisine hedef seçti.

200 TL’lik banknotlar halindeki sahte parayla iddaa bayilerini gidip, iddaa kupanı oynayan şahıs, Artvin’den Trabzon’a kadar birçok yerde aynı yöntemi kullanarak piyasaya sahte para sürdü.

Önceki gün Araklı ilçesinde iddaa bayisine giden kimliği belirlenemeyen şahıs, iddaa oynayıp parayı yatırdığı esnada bayinin güvenlik kameralarına takıldı. Soğukkanlı bir şekilde bayiye giren dolandırıcı, daha önceden oynamış olduğu iddaa kuponunu kasada duran kişiye uzatıyor.

Kuponu iddaa makinasına sokan görevli kupondaki maçların düne ait olduğunu söylüyor. Bunun üzerine şahıs yeni bir kupon yapayım diyerek ikinci bir kupon hazırlıyor. Yeni oynadığı kuponla tekrar kasaya gelen şahıs önce kuponu uzatıyor ardından da 200 TL veriyor. 20 TL’lik kupon yapan şahıs, 180 TL para üstü alıyor.

Durumdan ilk başta şüphelenmeyen bayi görevlisi daha sonra paranın sahte olduğunu fark edince durumu polise bildiriyor. Kamera kayıtlarını inceleyen polisler şahsın kimlik tespiti üzerinde çalışma başlatırken, şahsın bu yöntemle birçok kişiyi dolandırmış olabileceği şüphesi üzerinde duruyor

Aynı tuzağa başkalarının düşmemesi için, herkesin daha dikkatli olması gerektiğini belirten polisler, esnafın benzer durumla karşılaştığında sakin bir şekilde 155’e ihbarda bulunmalarını istiyor.

HABER: FATİH YILMAZ