Yeni tiyatro sezonunda perdelerini 6 Ekim'de "Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye" adlı oyunla açan TDT, Stanislav Stratiev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in Türkçeye uyarladığı "Boş Odalar" adlı ikinci oyunu Trabzonluların beğenisine sunacak.

Bilge Emin'in yönettiği, Fatih Topçuoğlu, Utku Ölmez, Selin Poyraz ve Elvan Tibukoğlu'nun rol aldığı oyunun ışık tasarımı Nihat Bahar, dekor ve kostüm tasarımı Nurullah Tuncer, müziği Çağrı Beklen, koreografisi de Aslı Öztürk'e ait.

Yüzleşme, kendiyle hesaplaşma ve anlamsız bir hayatın hikayesinin anlatıldığı oyunun konusu özetle şöyle:

"Aleks, her sabahki gibi kahvaltısını yapar ve bir anda, nedeni belli olmadan, sırtıyla duvarın düşmesine engel olur. Burada Yunan mitolojik kahramanı Atlas'a gönderme yapılır. Atlas, Olympos'a saldırdığı için Zeus tarafından gök kubbeyi omuzlarında taşımakla cezalandırılmıştır. Aleks de tıpkı Atlas gibi kararsızlık sonucu dünyayı sırtında taşımakla yükümlüdür. Artık eşi ve oğlu Vladimir ile gerçek bir ilişkisi kalmamıştır. Aleks'in manevi boşluğu, Jean Paul Sartre adlı bir hırsız tarafından anlamlandırılmış olsa da sonunda onun da tıpkı Aleks gibi sıradan 'kayıp bir ruh' olduğu anlaşılır."

Oyun, kasım ayı boyunca perşembe, cuma ve cumartesi günleri sahnelenecek.

- ''Bayram yeri'' çocuk izleyicilerle buluşacak

TDT, Salih Yakın ile İhsan Yakut'un yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği çocuk oyunu ''Bayram Yeri"ni sahneye koyacak.

Oyunda, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Yeşim Atav, Tayfun Cengiz, Osman Karpuz, Çağrı Onur Düzgün, Dilek Albayrak, Vural Özcelep, Hakkı Balçın, Kader Sarı ve Sezgin Özcan rol alıyor.

Dekoru Hakan Dündar, kostümleri Ceren Karahan, ışık tasarımı Nihat Bahar ile Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçu'ya ait oyunun koreografisini Aslı Öztürk gerçekleştirdi.

Panayırlarla başlayıp fuarlarla devam eden, lunaparklarla daha modern hale gelen şehirleşme serüveninin anlatıldığı oyun, 8 ile 9 Kasım tarihlerinde Atapark Haluk Ongan Sahnesinde çocuk izleyicilerle buluşacak.

- Köstebekgiller, çocukların beğenisine sunulacak

Köstebekgiller, ''Masallar Diyarı" müzikaliyle Trabzon'da minik izleyicilerin karşısına çıkacak.

Oyun, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde 9 Kasım'da saat 14:00 ile 18.00'de beğeniye sunulacak.