İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Tanju Gürsu’nun vefatının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Trabzon’un yetiştirdiği ve Türkiye’ye mal olmuş, ebediyete intikal etmiş sanatçıların, bilim adamlarının, spor adamlarının ve önde gelen şahsiyetlerin isimlerinin yaşatılması, kentin değerlerinin gelecek nesillere aktarılması açısından oldukça önemlidir.

Yıllarca Türk sinemasında oyunculuk yapmış ve ayrıca Trabzonspor’da yöneticilik görevinde bulunmuş, Trabzon’da doğan, büyüyen, Trabzon Lisesi mezunu olan ve tüm Türkiye’de insanlarımızın sevdiği, hayran olduğu bir değerimiz rahmetli Tanju Gürsu’nun adının Trabzon’da yaşatılması doğru olacaktır.” dedi.

Örs, Tanju GÜRSU isminin bir sokağa verilmesi ile ilgili Ortahisar Belediye Meclisince oy birliği ile alınmış bir karar olduğunu hatırlatarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “7 Haziran 2016 yılında vefat eden, değerli sanatçımız Tanju GÜRSU’nun isminin Trabzon’da bir sokağa verilmesi daha önce Trabzonspor Divan Genel Kurulu'nda gündeme gelmiş ve belediye yetkililerle iletilmesi kararı alınmıştı.

Bunun üzerine Ortahisar Belediye Meclisi 3 Ocak 2017 tarihinde, Kemerkaya Mahallesi'nde bulunan Bahar Sokak'ın isminin 'Tanju Gürsu Sokak' olarak değiştirilmesi kararını oy birliğiyle almıştı. Alınan bu karar Trabzon’da büyük bir memnuniyet yaratmıştı. Fakat geldiğimiz süreçte 2020 Haziran ayında hala daha bu kararın uygulamaya sokulmadığı, Tanju Gürsu ismiyle bir sokak levhasının olmadığını görmekteyiz.

Bu durum üzüntü vericidir. Rahmetli sanatçımızın hatırasını yaşatmak adına alınan bu kararın neden uygulanmadığı merak konusudur. Alınan karar neden uygulamaya geçememiştir? Ortahisar Belediye Meclisinin oy birliği ile aldığı bu kararın uygulanmamasının ardında ne gibi gerekçeler vardır? Bu konuda hem Ortahisar Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesinden açıklama bekliyoruz. En kısa zamanda alınan karar uygulanmalı ve sanatçımıza yakışır bir törenle Sokağa ismi verilmelidir. Bu vesileyle değerli sanatçımızı rahmet ve saygıyla anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.”