Trabzon Ortahisar İlçe Müftülüğün'e bağlı Merkez Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 24 hafız öğrenci için 03 Ekim Cumartesi günü Bahçecik Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camiinde İcazet Merasimi düzenlendi.

İcazet Merasimine İl Müftü Keramettin Demir, Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Eski Bakanlarımızdan Faruk Nafiz Özak, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Hafız Davut Kaya, Mushafları İnceleme Kurulu Emekli Başkanı Ahmet OKUTAN, İl Müftü Yardımcılarımız Ahmet Tokdemir, Mehmet Genç ve Sıtkı Kaya, Ortahisar İlçe Müftüsü Adem Aygül, İlçe Müftülerimiz, emekli İl Müftüleri, emekli İlçe Müftüleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve Sendika temsilcileri, Diyanet Teşkilatımızın her bir kademesinden olan personelimiz ile Kur’an sevdalısı vatandaşlarımız katıldı.
İcazet Merasimi Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Ortahisar İlçe Müftümüz Adem Aygül yaptı.

Aygül, “Merkez Kur’an kursunun tarihinden bilgiler vererek, Kuran eğitim ve öğretiminin önemini, hafızlığın çok büyük bir nimet olduğunu ve hafızlarımızın bunu muhafaza etmeleri gerektiğini belirtti. Aygül, hafız öğrencileri yetiştiren ailelerine ve hocalarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı." 
İl Müftümüz Keramettin Demir’de İcazet Merasiminde bir selamlama konuşması yaptı. Demir, “Yüce kitabımız Kuran'ın insanlık için en büyük hazine olduğunu, Kur’anın iyi anlaşılması gerektiğini, dünya ve ahiret mutluluğunun buna bağlı olduğunu kaydetti. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor; Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir. Bu vesileyle bu yavrularımızı yetiştiren anne-babalarını canı gönülden tebrik ediyorum. Yavrularımızın üzerinde emeği bulunan hocalarımıza teşekkür ediyorum.  İcazetlerini alan ve hafızlık tacını takan yavrularımıza yaşamlarında başarılar diliyor, kendilerini tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum” dedi.
İl Müftümüzün selamlama konuşmasının ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Okuyan kürsüye çıkarak vatandaşlarımıza hitap etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Hafız Davut Kaya hocamızda programda aşrı şerif okudu.
İcazet Merasimi, Hafız öğrencilerin özel programı ile devam etti. Her bir hafızımız Kurra Hafız Mehmet SATAN hocanın nezaretinde özel programlarını icra ederek kendilerini dinleyen vatandaşlarımızı mest ettiler.
İcazet Merasimi, Hafızlığını tamamlayıp icazet alan öğrencilere çeşitli hediyelerin takdimi ve Mushafları İnceleme Kurulu Emekli Başkanı Ahmet OKUTAN’ın icazet merasimi duası ile sona erdi.