TRABZON Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 10 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 56 kişiden sorgusu tamamlanan 26'sı daha adliyeye sevk edildi.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Trabzon merkezli olmak üzere, Ankara, İstanbul, Bursa, Ardahan, Van, Diyarbakır, Erzurum, Hatay ve Osmaniye'de operasyon düzenlendi. 67 farklı adrese eş zamanlı baskınlar yapılarak 56 kişi gözaltına alındı. 'FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak', 'din istismarı yoluyla nitelikli dolandırıcılık' ve 'tehdit' gibi suçlamalarla gözaltına alınanlardan 26'sı bugün adliyeye sevk edildi. Aralarında öğretmenlerin de yer aldığı bu kişiler, Emniyet binasın çıkarılıp polis otobüsüne bindirilirken yakınlarına el salladı, yakınları da onları alkışladı.
Bu arada, aynı operasyon kapsamında dün adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 1'i savcılıkça, 9'u da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.