61SAAT HABER SERVİSİ - 24 Haziran Genel seçimlerinde, Trabzon Milletvekili seçilen AK Parti’den Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, CHP’den Ahmet Kaya ve İYİ Partiden Hüseyin Örs mazbatalarını bugün İl Seçim Kurulunda aldı.
İl Seçim Kurulunda düzenlenen törene milletvekillerinin yanı sıra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Örs, CHP İl Başkanı Güzide Uzun, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile AK Parti, CHP ve İYİ Partiden partililer katıldı.
Milletvekili adaylarının eşlerinin de katıldığı mazbata töreninde yoğun kalabalık oluşurken katılımcıların hepsi salona sığmadı.
Salona ilk gelen 1. Sıra adayları Muhammet Balta, Ahmet Kaya ve Hüseyin Örs’ün arasındaki samimi sohbet ise görülmeye değerdi.

ÖNCE MUHALEFET PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİ MAZBATASINI ALDI
Mazbata töreninde ilk mazbatayı İyi Parti Trabzon Milletvekili Örs aldı. Törende kısa bir konuşma yapan Örs, “Türkiye’ye güzel hizmetleri nasip eyler inşallah. Allah utandırmasın diyorum. Söz veriyorum hepinize layık olacağım” dedi.
Ardından mazbatasını ise CHP Trabzon Milletvekili Kaya aldı. Kaya, “Bu şehrin bir evladı olarak parlamentoda hepinizin sözcüsü olacağım sözünü vererek saygılar sunuyorum” dedi.

İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVELİLERİ DE MAZBATALARINI ALDI
Daha sonra ise iktidar partisi milletvekilleri mazbatalarını aldı. İktidar partisinde ilk mazbatasını Cora aldı. Cora, “Siyasi hayatımıza ve demokrasimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Milet sandıkta kararını vermiştir. Milletimizin vermiş olduğu karar en doğru karardır. Biz bu karar doğrultusunda milletimize en güzel şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Cora’nın ardından, AK Parti 2. Sıra adayı Günnar mazbatasını aldı. Günnar, “Milletvekili mazbatasını Trabzon’da almış bulunmaktayım. Allah’a şükürler olsun, sırtımızda kambur olmadan milletimiz vatanımız bayrağımız için mücadele edip bu günlere geldik. Türkiye yine engellemelerle karşı karşıya olsada biz Trabzon’dan 6 milletvekili olarak seçildik. Trabzon’un tüm mayasını hamurunu birlik beraberlik içinde 6 vekille TBMM’de yansıtmaya çalışacağız. İnşallah gelecek nesiller için samimiyetle çalışarak hizmette bulunup, insanlarımızın samimi dualarını alacağız” dedi.

Günnar’ın ardından ise 1. Sıra adayı Muhammet Balta mazbatasını aldı. Balta, seçimlerde çalışma yürütenler ile siyasi parti temsilcileri ve parti teşkilatına teşekkürle başladığı konuşmasına, “Bizler ağır sorumluluğumuzun ne olduğunu, yükümün ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Ama hiç şüpheniz olmasın, tecrübeli, Trabzon’u tanıyan hizmetleri projeleri bilen milletvekili evlatlarınız olarak geçi gündüz demeden çalışacağız. Başta Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızla birlikte Trabzon’un hak ettiği özlediği hizmetleri Trabzon’a getireceğiz. Gece gündüz demeden çalışacağız” diyerek bitirdi.

Törende en son mazbatayı ise Trabzon’un yeni vekillerinden Bahar Ayvazoğlu aldı. Ayvazoğlu, “Bu benim için bizim için onur karinesi, Trabzon’un milletvekili olabilmek. Ve kendi adıma bir kadın olarak D. Karadeniz’den seçilen tek kadın milletvekili olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

Mazbata töreninin ardından milletvekilleri ilk olarak İl Seçim Kurulu ile ardından ise partililerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.