TSK’da bulunan FETÖ/PDY üyesi bir grup subayın gerçekleştirmiş olduğu darbe girişimi sonrası halkın sokaklara inerek tankları durdurmasının ardından örgüte yönelik operasyonlar sürüyor. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü bu kapsamda bünyesinde görev yapan 214 polis memurunu meslekten el çektirmişti.

El çektirmenin ardından 47 polis hakkında gözaltı kararı çıkmıştı. Gözaltına alınan polisler Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne (TEM) getirilerek ifadeleri alındı.

Buradaki işlemlerinin ardından dün aralarında polis müdürlerinin de bulunduğu 22 Emniyet personeli adliyeye sevk edilmiş bu isimlerin 17’si tutuklanarak Bahçecik Cezaevine gönderilmişti. 5 polis ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.  

Bugün sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğünde gözaltına bulunan 26 polis memuru Adliyeye sevk edildi. Polisler savcılığa vermiş olduğu ifadenin ardından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemeden saat: 23:30’da karar çıktı. Karara göre 14 polis tutuklanarak cezaevine gönderildi.

12 polis hakkında ise adli kontrol şartı ile serbestlik kararı verildi. Bugünkü karar ile birlikte 29 polis tutuklanmış oldu. Öte yandan TEM şube müdürlüğünün yürütmüş olduğu FETÖ/PDY operasyonlarında gözaltına 7 Diş hekimi, 2 Vali yardımcısı, 1 kaymakam ve bir Kanada vatandaşının sorgularına devam edildiği öğrenildi.