61SAAT HABER SERVİSİ - Edinilen bilgiye göre Trabzon’un Akçaabat İlçesi , Yıldızlı Mahallesi'nde 3 kişinin öldüğü 18 kişinin yaralandığı kazada  Gürcistan plakalı tırın sürücüsü Mardale İshvili Emzali ile 61 M 1152 plakalı minibüsün sürücüsü Ş.A emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam adliyeye sevk edildi.  

Cumhuriyet Savcılığında ki işlemlerinin ardından her iki sürücü de tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.


Kaza tespit tutacağına göre tır şoförünün arkadan çarpa kuralığını ihlal ettiği, minibüs şoförünün ise yolun en sağında yolcu indirme ve bindirme kuralını ihlal etti belirtildi. 

Mahkemeye çıkarılan sürücülerden Emzali tutuklanırken, minibüs şoförü Ş.A  ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 
Minibüs şoförünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına Cumhuriyet Savcılığı bir üst mahkemede itiraz ettiği belirtildi.

Savcılık, adli kontrol şartının kaldırılarak minibüs şoförünün tutuklanmasını istedi. Savcılığın itirazı sonrasında kusur durumuyla ilgili bölgede yeniden bilirkişi incelemesi yapılacağı belirtildi. 


Öte yandan mahkemenin minibüs şoförü Ş.A.’nın ehliyetine de el koymadığı gelen iddialar arasında.