61SAAT HABER SERVİSİ - İlçede Bektaş ailesine mensup iki grup arasında çıkan tartışmada  Murat Reis, Lütfi Bektaş ve Kemal Bektaş hayatını kaybederken Faik Bektaş ağır yaralandı.

11 YIL ÖNCE YAŞANAN OLAY

Olayın sebebinin ise 11 yıl önce meydana gelen bir olaydan kaynaklandığı iddia ediliyor.
Bugün ise olayda ağır yaralanan Faik Bektaş, 2010 yılında akrabası olan eşini evinde silahla vurulmuş bir şekilde buldu.  İlk müdahalesi Of Devlet Hastanesine yapılan Bektaş’ın eşi, sevk edildiği KTÜ Tıp Fakültesinde hayatını kaybetti.

ÖNCE TUTUKLANDI, SONRA SERBEST KALDI

2010 yılında yapılan yargılamada Faik Bektaş, cinayet şüphesi ile tutuklanırken daha sonra davadan beraat ederek serbest kaldı.
Serbest kalmasının ardından İstanbul’da yaşamaya başlayan Faik Bektaş, aradan geçen 11 yılın ardından bu yıl yeniden köyüne döndü. 

BİR KAÇ GÜN ÖNCE TARTIŞMIŞLAR

İddialara göre: Ancak Bektaş’ın ilçeye gelmesi büyük bir huzursuzluk çıkardı.Bektaş ailesinde 2010 yılında meydana gelen olaydan ötürü husumetli olan iki grup arasında bir kaç gün önce tartışma çıktı. Tartışmanın, Faik Bektaş’a husumetleri olan diğer grubun “Bunun burada ne işi var” söyleminden çıktığı ileri sürüldü.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tartışma araya girenler tarafından ayrılırken, bugün iki grup  ilçede yeniden karşılaşıp tartışmaya girdi. Bugün  ki yaşanan tartışmada silahlar konuşurken 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı.

TRABZON VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliği de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "

29.07.2021 günü saat 11.30 sıralarında, Hayrat ilçemiz Gülderen mahallesinde amca çocukları oldukları öğrenilen Kemal Bektaş (1956)ve Faik Bektaş (1984)ile Lütfü Bektaş ve Murat Reis Bektaş isimli şahıslar,aralarında yaşanan tartışma sırasında,  silahla karşılıklı ateş etmek suretiyle birbirlerini yaralamışlardır.  Olayın ardından Of Devlet Hastanesine kaldırılan Murat Reis Bektaş(1965)ve Lütfi Bektaş(1964)isimli  kardeşler burada vefat etmiştir.
Diğer aile üyelerinden İl merkezine sevk edilen Kemal Bektaş(1956) da Farabi hastanesinde vefat etmiş olup oğlu 
Faik Bektaş(1984) ise ağır yaralı olarak ameliyata alınmıştır.
Toplam 3 vatandaşımız vefat etmiştir.
Olaya karışan A. B. ile İ. B. firar durumundayken kolluk güçlerimiz tarafından yakalanmıştır" ifadelerine yer verdi.