Sümela Manastırı’nda yapılacak olan teleferik projesi için bir aşama kaydedilmediğini belirten Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan teleferik projesinin tamamlanması halinde turist sayısını 2 milyona çıkacağını söyledi. Teleferiğin tamamlanmamasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “ Bana göre bu zaman kadar Sümela manastırındaki teleferiğin yapılması gerekirdi. Ama 3 yıllık bu içerisinde henüz bir aşama kaydedilmedi” dedi.

Koçhan, “Eğer teleferik projesi tamamlanırsa oradaki trafik sorunu da çözülür. Bir an önce teleferiğin yapılması Sümela için bana göre olmazsa olmazlardan bir tanesidir” şeklinde konuştu.

Bölgede Çakırgöl Kayak Merkezi’nin de karayolları tarafından da yol yapımı çalışmalarının tamamlanmasıyla Maçka’daki Sümela yolunun daha çok önem kazanacağının altını çizen Koçhan “Bu sadece Coşandere bölgemizde değil aynı zamanda Hamsiköy vadimiz de yeni bir turizm destinasyonu oldu ve hızlı bir şekilde başladı.

İşletmeler bazen yetersiz kalıyor ama şuan Maçka’da ki en önemli şey hızlı ve kontrollü şekilde işletme ve konaklama sayısı artırılıyor” ifadelerini kullandı. Bölgedeki turizm projelerinin tamamlanmasıyla Maçka’daki yatak kapasitesinin arttırılacağını belirten Koçhan şunları söyledi: “ Şuan bine yakın yatak kapasitemiz var. Şu son 2 ay içindeki yatırımlarla ve 2018’deki yatırımlarla kapasite bini bulacak. Zaten Çakırgöl kayak merkezi bittiğinde Maçka’da 5 bin yatak planlanıyor.” (Karadeniz)