FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında yakalanan ve göz altında bulunan toplam 13 şahsın işlemleri TEM ve KOM Şube Müdürlüğü’nde devam edildiği ifade edildi.

Emniyet müdürlüğü tarafından toplam 17.952 şüpheli şahsın incelemesi yapılarak  201 yabancı şahsın detaylı denetim ve kontrolü gerçekleştirildi.

Kontroller kapsamında  8 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 65 adet mermi, 10 adet kayıt dışı kurusıkı tabanca , 3 adet ruhsatsız av tüfeği , yaklaşık 20 gram esrar maddesi , 16 litre Kaçak içki, 893 paket gümrük kaçağı sigara  ve 2 adet delici kesici alet ele geçirildiği duyuruldu.

Değişik suçlardan arama kaydı olan 95 şahıs yakalandığı ifade edilirken  başta kamu düzeni ve vatandaşın huzurunu bozucu hareketler olmak üzere 70 şahsa 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan uyuşturucu madde, kasten yaralama, dolandırıcılık, hırsızlık ve 6136 sayılı kanuna muhalefet başta olmak üzere toplam 30 olay aydınlatılmış ve 33 şüphelisi yakalandığı açıklandı.