61SAAT HABER SERVİSİ - Edinilen bilgiye göre ilk hırsızlık olayı Araklı İlçesi Kestanelik mahallesinde meydana geldi. Burada ki ev sahiplerinin en son 1 ay önce kullandığı eve giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, evden 1 adet ruhsatsız Zoraki marka kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait 50 adet ses fişeğini çalarak kayıplara karıştı. 

Akçaabat İlçesi Mersin Mahallesinde meydana gelen hırsızlık olayında ise ev sahiplerinin en son 2 gün önce kontrol ettikleri ve yaz aylarında kullandıkları eve giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler evden 1 adet Altay marka ruhsatlı av tüfeğini, playstation ve oyun kolları ile 1 adet gümüş çatal, şamdan, bardak ve vazosunu çalarak kayıplara karıştı. 
Evde yapılan kontrollerde 1 adet ayakkabı izi tespit edilerek muhafaza altına alındı. 

Akçaabat İlçesi Meşeli Mahallesinde bulunan ve ev sahiplerinin en son 1 hafta önce kontrolle ettikleri yaz aylarında kullandığı eve kimliği belirsiz kişi veya kişiler balkon penceresini zorlayarak eve girdi. 
Evde yapılan kontrollerde  1 adet Altay Marka, 1 adet Daimond marka olmak üzere 2 adet ruhsatlı av tüfeklerin kayıp loduğu belirlendi.  Jandarma Olay Yeri İnceleme timleri yaptıkları inceleme sonrasında 3 adet parmak izini tespit edilerek mahfaza altına alındı. 

Araklı Kayaiçi Mahallesinde bir süredir faaliyet göstermeyen et lokantasına giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler 129 ekran plazma televizyonu çalarak kayıplara karıştı. İş yerinde yapılan kontrollerde ise 1 adet ayak izi ve 3 adet parmak izi tespit edilerek muhafaza altına alındığı bildirildi. 

Ortahisar Kozluca Mahallesinde ev sahiplerinin yaz aylarında kullandığı eve giren kimliği belirsiz kişiler 1 adet LCD televizyon, 1 adet ağaç kesme moturu, 1 adet Peşaver, 2 adet tava, 4 adet bakır tencere ve 4 adet bakır tası alarak kayıplara karıştı. 

Jandarma ekipleri 5 hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma başlattı.