Trabzon'da Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'den ortak bir bildiri geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'e karşı başlattığı "Barış Pınarı Harekatı" ile ilgili yayınladığı bildiride şu ifadeler kullanıldı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, 2019 yılında başlattığı “Barış Pınarı Harekatı” ile sınırlarımızda kalıcı barışı sağlamak, terör faaliyetlerini ve yeni göç dalgalarını engellemeye çalışmak için bulunduğu Suriye’de, 27 Şubat 2020 gecesi İdlib’te rejimin hain saldırısına uğramış, 36 kahraman Mehmetçiğimiz şehit edilmiş, 32 kahraman evladımız yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu hain saldırı hepimizi derinden üzmüş ve yasa boğmuştur. Yüce milletimizin başı sağolsun.

Suriye’de büyük bir insanlık suçu işleyerek silahını önce kendi milletine şimdi de şanlı ordumuza çeviren rejim unsurlarının bu hain saldırısını Ortahisar Belediye Meclisi’ndeki siyasi parti grupları olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de insanlığın barış ve huzuru için mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Zulme ve insanlık dramlarına hiçbir zaman sessiz kalmayan şanlı ordumuz, milletinden aldığı güçle hiç şüphesiz yoluna devam edecektir.

Bizler, Ortahisar Belediye Meclisi’ndeki siyasi parti grupları olarak, vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı tehdit unsuru oluşturan her türlü saldırıda tek vücut olarak hareket edeceğimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize olan desteğimizin her daim sürdüreceğimizi özellikle belirtmek isteriz.

Bölgedeki terör faaliyetlerinin yanı sıra, rejim unsurlarının alçak saldırılarını ve insanlık dışı uygulamalarını sonlandırmak aracıyla dün itibariyle kahraman ordumuz “Bahar Kalkanı Harekatı”nı başlatmıştır. Tek amacı, bölgeye ve bölge insanına barışı getirerek huzurlu bir yaşam ortamı sunmak olan Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, milletinden aldığı kudretle bir kez daha başarılı olacak ve şanlı tarihini bir zaferle daha taçlandırarak insanlık için yeni umutların yeşermesine zemin hazırlayacaktır.

Ortahisar Belediye Meclisi olarak, aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölge ve dünya barışına katkı sunmak için canı pahasına mücadele eden şanlı ordumuzun Allah yâr ve yardımcısı olsun."