Trabzon Emniyet Müdürlüğü ilgili birimleri 15-22 Temmuz tarihleri arasında toplumun güvenliğinin ve huzurunun devamının teminini sağlamak amacıyla arttırılan denetim ve kontrollerde, çok sayıda araç, iş yeri, umuma açık yerler, eğlence mekanları, hassas bölgeler, suçluların barınabilecekleri metruk yerler, park ve bahçeler, istirahat alanları, ana yollar ve arterler, internet kafeler ile playstation gibi benzeri oyun mekanlarını kontrol ederek denetledi. 
FETÖ/PDY silahlı terör örgütü faaliyetleri kapsamında gözaltına alınan 13 şahıstan 1 şahsa adli işlem yapılırken, çıkarıldığı adli makamlarca 1 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha önceden gözaltında olan 4 şüphelinin adli makamlara sevki sağlanırken, 2 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Trabzon genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise toplam 13 bin 320 şüphelinin incelenmesi yapılırken, bin 350 yabancı uyruklu şahısın denetim ve kontrolü de gerçekleştirildi. 4 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 45 adet merminin ele geçirildiği aramalarda, 11 adet kuru sıkı tabanca, 10,3 gram esrar, 1 gram sentetik ecza olmak üzere toplam 11,3 gram uyuşturucu madde, 8 adet Hint keneviri, 260 paket kaçak sigara, 8 litre kaçak içki, yağma olayı ilgili olarak 2 bin 965 lira para ve 2 adet delici kesici alet ele geçirildi. 

42 şahsa sınır dışı işlemi başlatıldı 
Trabzon’da polis ekipleri yabancı uyruklu 42 şüpheliye fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatırken, değişik suçlardan arama kaydı olan 63 şahıs da yakalandı. Kayıp olduğu bildirilen 5 kişi bulunurken, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 87 şahsa işlem yapıldı. Kasten yaralama, iş yerinden hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu, fuhuşa teşvik ve fuhuşa yer temini başta olmak üzere toplam 28 olay aydınlatılırken, 58 şüpheli de yakalandı. 
Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde toplam 5 bin 860 araç ve sürücüsü kontrol edilirken, bin 837 araç sürücüsüne toplam 402 bin 989 lira cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde 106 araç trafikten men edilirken, çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 26 araç sürücüsüne, ticari araç denetimlerinde ise 33 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlendi.