61SAAT HABER SERVİSİ -

Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca’nın okuduğu orta basın açıklamasında Trabzon’da ki STK’lar TSK’nın Harekatına destek verdi. 
Karaca, “Trabzon’da görev yapan sivil toplum kuruluşları olarak geçmişin bilinmesini ve bu güne analiz yapılmasını önemli görmekteyiz. Bakın Dünyaya yön vermek isteyenler ile onların boyunduruğu altında görülenler koro halinde Barış Pınarı Harekatına karşı açıklamaları olsa da TSK’nın meşru hakla gerçekleştirmekte olduğu harekatın insanlığa huzur getireceğine olan inancımızı ifade ederek, Dünyanın ikiyüzlülüğüne dikkatleri çekmekte fayda mülahaza ediyoruz” dedi. 
Karaca, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ortadoğu’da Türkiye - Suriye ilişkileri önemli yer tutmaktadır.

Dünyanın bu coğrafyasında terörle insanlık yok sayılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti asıl varlığıyla hukuk içinde kalarak meşru haklarını kullandığı bir gerçektir. TSK’nın Barış Pınarı Harekatı, bu meşru hakkın kullanılması olarak orta ike, Dünyanın her yerinde teröre yardım ve yataklık yapalar iç dünyalarını dışa yansıtarak alçaklıklarını görmekteyiz” 

“Trabzon’dan sivil toplum kuruluşları olarak ifade ediyoruz; 11 yy’da Alp Arslan’ın Anadolu’yu Türk Müslüman Kılması Türk Kültür medeniyet tarihi bakımından vuku bulan çok önemli bir gerçektir” diyerek sözlerine devam eden Karaca, “Türkiye adaletini, gücünü ve varlığını dün nasıl göstermişse bugün de gösterecektir. AB ülkelerini, ABD’yi, Çin’i ve Rusya’yı bu coğrafyada Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirmekte olduğu Barış Pınarı Harekatıyla, barış ve huzuru tesis edeceğinden destek olmaya çağırıyoruz. Bölgede barış huzurun sağlanmasını amaç edinen TSK’nın gerçekçiliğini kabul etmeye çağırıyoruz” dedi. 

Trabzon’da açıklama yatılan STK’lar şu şekilde: 


Atatürkçü Düşünce Derneği
Trabzon Şehit Ailelir Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği EMSAD
 Emekli Astsubaylar Derneği
Eczacılar Odası, 
Çağdaş Yazarlar ve Sanatkarlar Derneği
KASİYAD
Şoförler ve Otomobilciler Odası
Tüm Kadınlar Derneği
Türkiye Muharip Gaziler Derneği
Veteriner Hekimler Odası
Ziraatçılar Odası
Türkiye Sakatlar Derneği
Trabzon Yazarlar Derneği
Türkiye Yazarlar Birliği
Karadeniz Yazarlar Birliği
Türk Ocağı
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Derneği
Ortahisar Kent Konseyi
Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı
Türk - İş 
Türk Kızılay
Trabzon Tabipler Odası
Hak - İş
Trabzon / Artvinliller Derneği
Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Türkiye Kamu - Sen
TMMOB (Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu)  Elektrik, Makine, Harita ve Kadastro, Meteoroloji, İç Mimarlar, Mimarlar, Orman, Jeoloji Jeofizik, Peyzaj, Kimya, Şehir Plancıları, Maden, Ziraat, İnşaat ve Çevre Mühendisleri Odaları
Türkav (Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı)