Trabzon’un Maçka ilçesi Yeni Cami Mahallesi Coşandere mevkiinde yaşayan Çelik ailesinin durumu içler acısı. Harabe bir evde 5 kişilik ailesini geçindirmeye çalışan böbrek hastası 34 yaşındaki Ali Çelik geçirdiği motor kazasının ardından ayakta durmakta güçlük çekiyor. Komşuların desteğiyle hayatta kalma mücadelesi veren Çelik ailesi yardım eli bekliyor.  

Donarak Öleceğiz

Aylar önce İşkur da çalışan ve süresi dolduktan sonra işten çıkarılan baba Çelik, “Maddi sıkıntılardan dolayı ameliyat olamadım. Bir böbreğim yetersiz. Çevremizdeki insanların yardımıyla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Komşularımızda yardım etmese yiyecek ekmeğimiz yok.  Tek gelir kaynağım 3 aylıki çocuğum Sudenaz için devletten aldığım bez parası.

Buda 2 ayda bir veriliyor. 50 TL ile 140 TL arasında bir şey. Bu parayla 5 kişilik bir aile geçinebilir mi?  Çok zor durumdayım. Kış mevsimine girdik, bir el atan olmazsa burada donarak öleceğiz. Ben dilenci değilim. Çocuklarıma bir parça ekmek yedirebilmek yapabileceğim bir iş istiyorum. Yeter ki onlar üzülmesin. Aç kalmasın. Evim yıkılmak üzere, çatımız su damlatıyor. Evin altında kalmadan tadilat yapılması gerekir. Lütfen yardım edin'' ifadelerini kullandı.(Atakan Tok Taka)