61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da ilginç bir bitcoin mağduriyeti yaşanıyor. 


İddialara göre Trabzon’da belli kesim vatandaş ve iş adamlarına “Bir cemaatin” adı kullanılarak “işaret edilen şirketten” yüksek kazanç vaadiyle bitcoin alma tavsiyesinde bulunuldu.

Bunun üzerine çok sayıda kişi bin TL ile 20 Milyon TL arasında ilgili şirketten bitcoin aldığı bildirildi. 
Trabzon’da bu şekilde  tahmini 50 Milyon TL civarında bitcoin alındığı kaydedilirken, alınan bitcoinlerin ilk etapta aylık yüzde 10 kazandırdığı sonraki aylarda bu oranların hızla düştüğü fark edildi. 


Bitcoinlerin aylık kar getirisi düşüşü geçince paralarını geri almak isteyen vatandaşlar, büyük bir şok ile karşılaştı.


Kendilerini bu işe yönlendiren kişinin cezaevine düştüğü bu nedenle firma ile irtibatın kesildiği, Bitcoin hesabının kapandığı paraların da yandığı ileri sürüldü. 
Trabzon’da sadece bir mahallede bu şekilde 60’a yakın vatandaşın parasının şirkete kaldığı kaydedilirken, şirketle irtibata geçebilenlere de “ ‘Paranızı geri ödeyeceğiz şikayetçi olmayın’ denildiği kaydedildi. 


Fakat 3 ayı aşkın süredir bekleyen vatandaşların, konunun çözüme kavuşmaması sonrasında artık konuyu adli mercilere taşımaya başladığı öğrenildi. 
İşaret edilen şirkete Trabzon’dan tanınmış iş adamlarının para yatırdığı kaydedilirken, mağdurların konuyla ilgili şikayetçi olmaya başladığı ifade edildi. 

Trabzon dışında da aynı Bitcoin şirketinin çok sayıda kişiyi bu şekilde mağdur ettiği ifade ediliyor.